Неделя, 17 Апр 2022
    
Бургас Общество

Свалят пътници без маски от автобусите

  16.01.2022 08:14  
Свалят пътници без маски от автобусите

Моника ИЛИЕВА

 

Ще сваля ли пътници „Бургасбус“, ако не спазват общоприетото правило за носене на предпазна маска в закрити пространства – автобусите им? Неспазването на противоепидемичните мерки, ще води до сваляне на пътник от автобуса, категоричен е управителят на общинския превозвач Петко Драгнев.

„Контролът в автобусите се осъществява от нашите хора чрез предупреждение на онези от пътниците, които не носят предпазните си маски. Ще им бъде казвано, че трябва да ги поставят. Ако не изпълняват правилата, диспечерският пункт ще търси съдействие от полицията. Разпоредил съм, ако пътник отказва да си постави маската, автобусът спира, за да слезе. Ако не желае, се търси съдействие от полицията. Друг вариант няма. Към момента не се е стигало до такива крайни ситуации. Обикновено пътниците или слизат, или си поставят маската“, добави той.

Драгнев допълни, че най-честото нарушение е маската да се държи под носа. Обикновено са младежи, които търсят начин да заобиколят разпоредбите. Осигурени са маски и дезинфектанти и по станциите, и в самите автобуси.

От Община Бургас обясниха за „Черноморски фар“, че ще изпълнят разпоредбите, които здравните власти предприемат.


Анкета

Възможно ли е да бъде постигнат бърз мир между Украйна и Русия?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Инж. Христин Илиев: Замразяването на цените на парното е грешка
  15.01.2022 16:07      

ТЕЦ-ът трупа загуби заради повишението на газта, ще иска помощ от държавата