Петък, 25 Мар 2022
    
Любопитно

Какво време ни очаква до Нова година

  24.12.2021 09:03  
Какво време ни очаква до Нова година

След ниските температури през последните дни, посрещаме Коледните празници с почти пролетно време. На Бъдни вечер денят ще е слънчев почти над цялата страна с по-видима облачност в североизтока. Ще се усеща вятър, но не с ледени пориви, а по-топъл от югозапад. Температурите в часовете следобед – между 5 и 10 градуса, на места в Дунавската равнина до 13-14 градуса. В планините вятърът ще е силен, но времето ще е слънчево. Температурите ще се колебаят от минус 2 градуса по високите части до плюс 5-6 в ниското.

На Коледа ще е още по-топло – дневните температури навсякъде ще са с 2-3 градуса по-високи. Облачността ще е рехава с тенденция да се увеличава от запад на изток. Валежи обаче не се очакват. В последния ден на седмицата обаче облаците ще са повече и в западната половина на страната ще превали дъжд, с по-голяма вероятност в северозапада.

Седмицата между Коледните и Новогодишните празници ще започне с топло за сезона време, но с превалявания, които ще са на повече места в страната около средата на периода. За Новогодишната нощ температурите ще се върнат към нормалните за сезона, но снеговалежи не се очертават.

Източник: Нова ТВ


Анкета

Възможно ли е да бъде постигнат бърз мир между Украйна и Русия?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Златомира Мострова, депутат: Домашното насилие е деликатна тема, доминира срамът
  20.12.2021 15:02      

В ситуацията на COVID 50 жени в последните две години са били убити