Четвъртък, 24 Мар 2022
    
Бургас Общество

Доброто заразява! Ученици от „Славейковото“ стоплиха сърцата на деца и възрастни

  23.12.2021 16:05  
Доброто заразява! Ученици от „Славейковото“ стоплиха сърцата на деца и възрастни

В две благотворителни кампании с огромно желание се включиха децата от ОУ“ П.Р. Славейков“-Бургас. Под вещото ръководство на педагогическия съветник Койна Ванишева  те си избраха две каузи срещу най-светлите християнски празници. Едната бе под мото “Даряваме радост и топли дни на нашите малки приятели от селище със смесено население“. За тази кауза, бе избрана ЦДГ“Детелина“, село Русокастро,община Камено.

Учениците и техните родители се включиха с голямо  желание в благотворителните кампании. Огромно количество от подаръци тръгна към детската градина в каменското село два дни преди Коледа. Учениците от Славейково се превърнаха в Дядо Коледа и джуджета за малчуганите от ЦДГ „Детелина“.

Неописуема беше радостта на малките им приятели там, които получиха топли дрехи,играчки,подаръци-специално приготвени от родители на учениците от ОУ“П.Р.Славейков“,консумативи/моливи,боички,флумастери,картинки и блокчета за оцветяване/, много нови книжки с приказки,коледни играчки и лакомства.

 

Втората кампания е посветена на възрастните хора от града „Подари картички за Коледа на дядо и баба-дари частица от своето сърце!“

Много пенсионери прекарват празниците в самота и изолация. И това накара учениците да помислят за тях, като ги  зарадват с малък, но значим жест, като им изпратиха картичка с кратко пожелание. Топлите им думи направиха празника им специален.

Картичките бяха изпратени в Сдружение „Усмивка“-социална грижа за възрастни и в Социален патронаж-гр. Бургас

Организаторите изказват благодарност за всички ученици и родители, г-жа Златина Георгиева, г-жа Павлина Покраева-Димитрова без които нямаше как да се осъществи получаването на подаръците за децата от детската градина, благодарност и към Виктория Покраева от 5 -а клас, която помогна за пренасянето и доставянето .

.

 

 


Анкета

Възможно ли е да бъде постигнат бърз мир между Украйна и Русия?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Златомира Мострова, депутат: Домашното насилие е деликатна тема, доминира срамът
  20.12.2021 15:02      

В ситуацията на COVID 50 жени в последните две години са били убити