Събота, 12 Мар 2022
    
Бургас

Недобросъвестни граждани превърнаха улица „Шейново“ в сметище

  11.12.2021 14:36  
Недобросъвестни граждани превърнаха улица „Шейново“ в сметище

Бургаската улица „Шейново“, близо до ОД на МВР се е превърнала буквално в сметище. Това алармираха граждани живущи на улицата.

Захари К.К, който от години живее на улица „Шейново“ е възмутен:

„ Това стана стандарт за Бургас. Най-мръсната улица, най-разбитата и то в центъра на града, до полицейското управление. Докога“!?

Друга негова съгражданка Таня Милкотева заявява: „Така е от години. Това е най-мръсната улица в централната част на града“.

Че улицата плаче за ремонт, това е видно и от самолет. Хлътнали павета, изкъртени и надигнати плочки, а на места дори липсващи бордюри.

Но за боклуците сме си виновни само ние- гражданите, живеещите в района и липсата на отговорност, както  и елементарна култура.

Репортер на „Черноморски фар“ видя множество битови отпадъци, опаковки, бутилки  и препълнени чували с отпадъци буквално нахвърляни до дърветата по улицата.

Отпадъците са струпани на камари по цялото протежение на отсечката между улиците „Македония“ и  „Княз Борис“, точно зад   ОДМВР-Бургас.

Гражданите нямат оправдание, че общината не почиства района, защото този път е повече от видно, че торбите не са със събрани листа, а „чист, натурален, битов отпадък“.

Възмутени сме и ние. Видно и ясно е, че не трябва да търсим вината само в почистващи фирми и  институции, а да помислим повече върху своята лична отговорност и гражданска съвест.„Дори животните не сътворяват такава мръсотия, където живеят. Това може да го направи само човек без съвест“, коментира възмутената бургазлийка Мая Стоянова.

 

 

 


Анкета

Притеснявате ли се дали военният конфликт в Украйна ще засегне България?


Резултати

Мнения

Мнения
Борисов изригна: Лидери, сринали се на изборите, стават вицета
  11.12.2021 13:11      

Любопитен съм как ще управляват хора загубили изборите – как лидерите на партии, сри