Неделя, 06 Мар 2022
    
Бургас Любопитно

Георги Маринчев слага паламуд на празничната софра

  05.12.2021 14:26  
Георги Маринчев слага паламуд на празничната софра

Георги РУСИНОВ

 

Общинският съветник и заместник-председател на Спортната комисия към Общински съвет – Бургас е един от местните политици, който разкри пред „Черноморски фар“ каква риба ще приготви за празничния 6 декември.

Областният лидер на „Гергьовден“ ще сложи паламуд на празничната софра. Самият той често се вихри в кухнята и не пропуска да покаже кулинарните си умения и в социалните мрежи.

„Черноморския паламуд го почистваме и внимателно отстраняваме хрилете. Настъргваме на ренде 3-4 глави кромид лук, добавяме ситно нарязан чесън, може да се използва пресен, 4-5 зърна бахар, 10-12 зърна черен пипер, два ситно нарязани дафинови листа и нарязан магданоз. Паламудът се осолява обилно отвън и отвътре и се оставя да престои 30-ина минути време, за да дръпне от солта. После пълним коремната му кухина и хрилните дупки с плънката и намазваме рибата с олио. Увиваме паламуда в тънка хартия, а отгоре в пласт хартия за печене. Печем на фурна до момента, в който горната хартия започне леко да прегаря. Сервираме с картофена салата и бяло вино“, обясни рецептата той.

 

Продукти

- Паламуд

- Лук

- Чесън

- Бахар

- Дафинов лист

- Магданоз

- Черен пипер

- Сол


Анкета

Притеснявате ли се дали военният конфликт в Украйна ще засегне България?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Данаил Георгиев, бивш депутат: Правата на българите в Северна Македония са червената линия, която не трябва да се пресича
  30.11.2021 13:02      

„Отстъпихме достатъчно, от тук нататък топката е в тяхното поле“, заяви още т