Неделя, 06 Мар 2022
    
Общество

Около 60% от учениците се връщат в клас от утре

  05.12.2021 12:11  
Около 60% от учениците се връщат в клас от утре

Министърът очаква броят им да нарасне до няколко седмици

 

Около 60% от учениците се връщат в училище от утре. Досега само най-малките - от първи до четвърти клас, се обучаваха присъствено. Щадящите тестове за малки и големи ученици са предадени на всички училища в страната в петък и събота, пише Нова ТВ. Учебните заведения вече трябва да имат готовност да посрещнат учениците от 5 до 12 клас.

Образователният министър акад. Николай Денков смята, че до седмица или две повече ученици ще се върнат в клас. Ключът това да се случи е, че тестването ще е веднъж седмично - в понеделник.

„Трябват ни около 600 000 теста седмично, за да може цялата система да работи. Тези 80 000 със сигурност няма да стигнат. Това, което видяхме през последните седмици, е че пристигат приблизително толкова - близо до 600 000 седмично. Ако този темп продължи, би трябвало всичко да върви добре. Очакванията са, че процесът оттук нататък ще бъде непрекъснат”, коментира министър Денков.


Анкета

Притеснявате ли се дали военният конфликт в Украйна ще засегне България?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Данаил Георгиев, бивш депутат: Правата на българите в Северна Македония са червената линия, която не трябва да се пресича
  30.11.2021 13:02      

„Отстъпихме достатъчно, от тук нататък топката е в тяхното поле“, заяви още т