Сряда, 02 Мар 2022
    
Общество

Обвинител номер 1 в Окръжна прокуратура – Бургас: Нека Алепу е пример, че ще сме безкомпромисни с такива действия

  01.12.2021 17:45  
Обвинител номер 1 в Окръжна прокуратура – Бургас: Нека Алепу е пример, че ще сме безкомпромисни с такива действия

Георги РУСИНОВ

 

Като голяма победа за обществеността и Окръжна прокуратура – Бургас. Така окръжният прокурор Георги Чинев определи вече окончателното решение на ВАС, с което разрешителното за строеж на „Алепу Вилидж“ бе обявено за нищожно. Пред „Черноморски фар“ той коментира, че е важно това да бъде излъчено като послание, че и в бъдеще по такива действия Прокуратурата ще е категорична и решителна, в рамките на закона.

„Силно се надяваме инициираното от нас дело да въздейства най-вече превантивно върху всеки, който дръзне да нарушава закона по такъв начин. Няма да се поколебаем да действаме и в други дела при нужда. Това преди всичко е успех на обществения интерес и е резултат от добрата работа на прокурорите Христо Колев и Андрей Червеняков“, категоричен е прокурор Чинев.

Той е доволен от факта, че на практика ВАС с това свое окончателно решение изцяло възприема доводите на Прокуратурата и дори до някаква степен ги доразвива.

„Това е доказателство, че доводите ни са били абсолютно правилни и законосъобразни“, завърши ръководителят на Окръжна прокуратура – Бургас.


Анкета

Притеснявате ли се дали военният конфликт в Украйна ще засегне България?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Данаил Георгиев, бивш депутат: Правата на българите в Северна Македония са червената линия, която не трябва да се пресича
  30.11.2021 13:02      

„Отстъпихме достатъчно, от тук нататък топката е в тяхното поле“, заяви още т