Сряда, 02 Мар 2022
    
Бургас

Учениците от 6 общини се връщат присъствено в клас

  01.12.2021 12:37  
Учениците от 6 общини се връщат присъствено в клас

Дона МИТЕВА

Утре присъствено се връщат в училище учениците в 6 общини от бургаска област. Това са:  Приморско, Сунгурларе, Несебър,  Малко Търново, Айтос и Руен, като последните и до момента бяха в клас.

На ротационен принцип остават училищата в други пет общини: Бургас, Камено, Карнобат, Поморие и Средец, като децата от първи до четвърти клас си остават в класните стаи. За тях продължава тестването два пъти в седмицата.

Обучението от разстояние в електронна среда /ОРЕС/  продължава в двете общини Созопол и Царево.

„В областта не е правено проучване за това дали родителите на по-големите ученици са склонни да заплащат тестове. Този въпрос не е поставян изобщо за държавните и общински училища“, категорична е Лиляна Иванова, вр. и. д. началник на Регионалното управление на образованието. По нейни дума служебният бус днес е отново в столицата, където получава тестове за училищата. Тяхното количество обаче на този етап не се знае какво е. Според количеството те ще бъдат разпределени по общини и училища.

В РУО са получени и нови насоки за цялостната организация на обучението.


Анкета

Притеснявате ли се дали военният конфликт в Украйна ще засегне България?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Данаил Георгиев, бивш депутат: Правата на българите в Северна Македония са червената линия, която не трябва да се пресича
  30.11.2021 13:02      

„Отстъпихме достатъчно, от тук нататък топката е в тяхното поле“, заяви още т