Понеделник, 21 Фев 2022
    
Бургас Любопитно

С „Фара“ „по шпарца на Бургас“

  22.11.2021 13:21  
С „Фара“ „по шпарца на Бургас“

Туроператорът Яница Динева около пандемията си дава сметка, че познава България и други страни, но не знае достатъчно за родния си Бургас. Ограничена от новите изисквания, започва да чете за града и да прави маршрут. „Това ми бе отдушник в първото затваряне и цел, която да гоня“, казва бургазлийката, която е собственик заедно със съпруга си Иван на "Динита Турс" dinita-tours.com/excursionbg/3392

Така се появява пешеходният тур в Бургас,

насочен към българите. Озаглавява го „По шпарца на Бургас“, като целенасочено използва специфична дума от местния говор.

Сега Яница разкрива красотите на Бургас пред хора от Шумен, Видин, София, Казанлък и др. населени места. Води българи, живеещи в чужбина, върнали се в страната за отпуска.

„Най ме беше страх от бургазлии“, признава екскурзоводката. И допълва, че всеки пешеходен тур е различен заради въпросите и интересите на туристите, но завършва с усмивка и думите „Градът е прекрасен“.

За празника на Бургас – 6 декември,  

„Черноморски фар“ заедно с чаровната екскурзоводка организира два такива тура – един преди обяд и един следобед. Те са под мотото „С „Фара“ „по шпарца на Бургас“ facebook.com/burgascitytour.

Освен професионалната и изчерпателна информация за отделни обекти в града, участниците в пешеходния тур ще получат и празничното издание на „Черноморски фар“.

 


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Бизнес Бургас Мнения
Хранителният кооператив на Велислава - нещо по-различно от бизнес
  22.11.2021 13:15      

Соня КЕХЛИБАРЕВА   Една млада и инициативна жена създава нещо но