Понеделник, 21 Фев 2022
    
Несебър Спорт

Кметът на Несебър отличи шампион по карате

  22.11.2021 12:12  
Кметът на Несебър отличи шампион по карате

Кметът на Несебър Николай Димитров връчи почетен плакет на Виктор Байчев от СК „Бушидо“, който преди броени дни завоюва златен медал и шампионска титла на Европейското първенство по Карате Киокушин-Шинкиокушин за юноши U18  в румънския град Орадя. Виктор се състезава в най-престижната категория – над 80 кг. Почетен плакет получи и неговият треньор сенсей Христо Терзиев, който има изключителното умение да превръща свои възпитаници в шампиони. Виктор Байчев е петият европейски шампион за най-резултатния несебърски клуб  СК „Бушидо“. Това е и петата европейска титла в историята на несебърския спорт.

За постигнатия голям успех и прославянето на Несебър и България градоначалникът благодари лично на Виктор Байчев на среща, състояла се в кабинета на кмета. Николай Димитров изрази своята признателност и на треньора Христо Терзиев за всеотдайната му работа с децата на Несебър в СК „Бушидо“. В непринуден разговор малко преди връчването на отличията Виктор сподели, че е бил в перфектна форма и се е чувствал готов за победа. Треньорът му бе категоричен, че несебърският състезател е показал най-доброто от себе си на европейското първенство и  не е оставил никакво съмнение кой ще е шампионът в най-престижната категория.

„Много съм горд с постиженията на нашите млади съграждани.“, заяви кметът Николай Димитров и пожела на Виктор да продължава да трупа успехи. Градоначалникът подчерта, че приоритет в политиката на Община Несебър е грижата за младите хора, включително и за развиване на спортните им заложби и талантите им. Кметът изрази увереност, че шампионската титла на Виктор Байчев ще му гарантира място сред най-добрите 10 спортисти, които по традиция местната власт ще отличи в края на годината.

Спечелената шампионската титла е подарък, както за младия състезател, който преди 20-ина дни навърши пълнолетие, така и за неговия треньор Христо Терзиев, който отбеляза своя рожден ден вчера.

Виктор Байчев е в клуб „Бушидо“ от 11 години, а завоюваните златен медал и шампионска титла на европейското първенство в Румъния е най-голямото му отличие до момента. През октомври тази година несебърският състезател се окичи със златен медал на Международния турнир „ROMANIAN OPEN FULL CONTACT KARATE CUP 2021“ в град Сибиу, Румъния  при мъже до 21 г. Освен това, като най-висока оценка на представянето си, Виктор Байчев бе удостоен с почетния приз за най-добър боец на турнира. Младежът печели първо място и от Международния турнир "Black Sea Cup 2021", състоял се през юни т.г. 9 години поред състезателят на СК „Бушидо“  е и републикански шампион.

Виктор Байчев е ученик в 12-ти клас в СУ „Любен Каравелов“ в Несебър. За момента се е фокусирал върху уроците и не е взел окончателно решение накъде ще продължи след завършване на средното си образование. „Пътищата са отворени пред хората, които искат да се развиват“, заяви кметът Николай Димитров и му пожела да надгражда знанията си и да израства като личност.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Бизнес Бургас Мнения
Хранителният кооператив на Велислава - нещо по-различно от бизнес
  22.11.2021 13:15      

Соня КЕХЛИБАРЕВА   Една млада и инициативна жена създава нещо но