Четвъртък, 10 Фев 2022
    
Поморие

Рибарско пристанище „Поморие” получи разрешение за ползване

  11.11.2021 15:51  
Рибарско пристанище „Поморие” получи разрешение за ползване

"Черноморски фар"

 

 

Всички обекти по проект “Реконструкция и модернизация на Рибарско пристанище – гр. Поморие – II етап” бяха приети без забележки от Държавната приемателна комисия и получиха разрешение за ползване.

Съгласно решението, строежът е изпълнен в съответствие с одобрените проекти и разрешение за строеж и са спазени всички процедури по изпълнението му.

„Честито на поморийските рибари и на поморийци за едно от най-модерните и красиви пристанища по Черноморието. В навечерието на Никулден – празник на рибарите, отново използвам възможността да им благодаря за съдействието и помощта за реализирането на проекта, който е и своеобразен подарък за всички тях.“, каза кметът Иван Алексиев.

Дронове ще следят за чистотата на водите в Поморийския залив

Реализирането на втория етап на Рибарско пристанище Поморие осигури защитата на всички съдове, акостиращи в него, чрез изграждането на защитния западен мол. Поморийските рибари могат да използват собствена бензиностанция и голямо хале за ремонт на морските съдове.

Изграждане на понтони; видеонаблюдение; допълнително оборудване на рибната борса със система за замразяване на нежелания улов; изграждане на компостираща инсталация за водорасли и осигуряване на мощен агрегат, който да захранва пристанището, при наличие на проблеми с електричеството са също дейности, реализирани с проекта за модернизация на рибарското пристанище, финансиран по „Програма за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г.”.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Арх. Георги Долапчиев: Политиката и архитектурата могат да вървят ръка за ръка
  10.11.2021 15:10      

Млада надежда от листата на ГЕРБ-СДС тръгва към парламента, ще работи за облекчаване на адми