Четвъртък, 10 Фев 2022
    
Избори 2021

ГЕРБ-СДС: Инвестиции в модерна инфраструктура и гъвкава работна среда са бъдещето на образованието

  11.11.2021 16:24  
ГЕРБ-СДС: Инвестиции в модерна инфраструктура и гъвкава работна среда са бъдещето на образованието

Секторът остава приоритетен в програмата за управление на партията, заплатите ще растат

Продължаващ ангажимент за ръст на учителските и университетските заплати, инвестиции в образователна инфраструктура, непрекъсната квалификация на ангажираните в сектора. Това бяха част от темите, обсъдени по време на Национална онлайн среща-разговор "Образование за следващото поколение". Домакин на събитието бе инж. д-р Даниел Панов, областен координатор на ПП ГЕРБ - Велико Търново и кмет на града.

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС в област Бургас взеха участие в събитието, което се проведе в платформата Zoom. Георги Вражев, преподавател в СУ „Иван Вазов“ Поморие и Павел Чепов, директор на Търговска гиманзия-Бургас споделиха идеите си в сферата на образованието, както и добри практики от професионалния си опит. В дискусията се включиха още председателят на ОбС-Бургас проф. Севдалина Турманова и общинският съветник проф. Стотир Сотиров.

В дискусионния панел взеха участие водачите на листите на ГЕРБ-СДС проф. д-р Костадин Ангелов  и Красимир Вълчев – водачи на листите в областите Варна и Стара Загора. „Българският учител има мисия – той носи отговорност за бъдещите поколения и трябва адекватно да реагира на промените в средата на работа. Мотивираните преподаватели ще дадат най-доброто за нашите деца, ето защо образованието остава приоритет за ГЕРБ“, обединиха мнението си участниците.

Предвижда се средната учителска заплата да достигне 2500 лв., а средната за университетски преподаватели да бъде 3000 лв.

Павел Чепов сподели повече за опита си за работа в дигитална среда „Вече четвърта година работим по Модела 1:1 /един ученик : един лаптоп/, без раници и тетрадки, дигитално в облачното пространство.  И това ни помогна много да се справим с процеса на работа по време на пандемията“.

Георги Вражев е категоричен, че всяко едно населено място трябва да бъде подкрепяно по пътя му към качествено и модерно образование. „Виждаме бъдещето на образованието в изграждане на още модерни СТЕМ центрове  във всички училища в страната. Трябва да се продължи проектите за внедряване на енергийна ефективност в училищата. В СУ „Иван Вазов“ – Поморие в момента се изпълнява точно такъв европейски проект“.

В програмата на ГЕРБ за сектор „Образование“ се предвижда оптимизирането на учебните програми с цел намаляване на фактологията в тях и освобождаване на време за формиране на умения, привличане на повече представители на бизнеса, които да преподават в училищата и във висшите учебни заведения,

 

 

 


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Арх. Георги Долапчиев: Политиката и архитектурата могат да вървят ръка за ръка
  10.11.2021 15:10      

Млада надежда от листата на ГЕРБ-СДС тръгва към парламента, ще работи за облекчаване на адми