Събота, 29 Яну 2022
    
Бургас Камено Средец

Образувани са четири досъдебни производства за купуване на гласове

  30.10.2021 11:19  
 Образувани са четири досъдебни производства за купуване на гласове

Четири досъдебни производства за купуване на гласове са образувани до момента в ОДМВР – Бургас.  Две от тях в Първо Районно управление – Бургас и по едно в Районни управления – Камено и Средец. Това съобщиха от полицията.

Провеждат се активни полицейски действия против купуването на гласове, като се проверяват фирми за бързи кредити, заложни къщи и малки магазини за хранителни стоки, т.е. места, където има пряка зависимост на хората, взели кредити, пари или стоки на версия и тази им зависимост може да бъде използвана за насочване на гласовете им в полза на определена партия.

Извършени са претърсвания и в четири частни домове, разположени в Бургас, Средец и Камено, откъдето са иззети тетрадки със списъци с имена и раздавани суми. Установено е, че на длъжниците на лихварите е обещавано опрощаване на кредити във връзка с гласуването за определена политическа сила.  

Извършва се и проверка на сигнал за уговаряне на служители от фирма да гласуват за определена политическа партия.

Действията на полицейските служители за предотвратяване на престъпления против политическите права на гражданите и нарушаване на изборното законодателство ще продължат и през следващите дни.

 


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Проф. д-р Валентин Василев: Вярвам, че в Бургас мога да направя стойностна и висококвалифицирана медицина
  29.10.2021 11:26      

Проф. д-р Валентин Василев завършва в Медицинския факултет в гр. Пловдив. Специализира обща,