Неделя, 23 Яну 2022
    
Мнения

Славко Матанович, биоенерготерапевт: Имам нужда да давам енергия на хората

  24.10.2021 18:01  
Славко Матанович, биоенерготерапевт: Имам нужда да давам енергия на хората

Славко Матанович е специалист – практик по биоенерготерапия и радиестезия. Започва да се занимава с биоенерготерапия след своето излекуване с този вид лечение. В живота си дотогава се е занимавал с различни дейности. Живее в различни държави. Професионален спортист, предприемач – това са част от дейностите му, преди да се отдаде на биоенерготерапията.

От 2008 година започва да се занимава с нея чрез обучение и лекуване на пациенти.

Учил е биоенерготерапия при различни учители и в няколко институции, чиито удостоверения свидетелстват за завършено образование. Върхът е завършване на образованието със студийната програма по интегративна медицина в Института по интегративна медицина към Медицинския факултет в Осиек, Хърватия, където членува и е официален преподавател, както и изпълнител по биоенергийна техника и професионална практика. Той лекува пациенти в Хърватия, Швейцария, Сърбия, Австрия, Словения, Чехия, Унгария, Канада, Босна и Херцеговина. От известно време по-голямата част от времето си прекарва в България.

Преди дни Матанович представи книгата си „Изцелението е пътят“ в Слънчев бряг в хотел „Карлово”, където за целта пристигнаха негови последователи и пациенти от цялата страна.

Интервю на Дона МИТЕВА

- Здравейте, господин Матанович, много съм щастлива, че бях сред гостите за премиерата на книгата ви. Първо искам да попитам: Кой е Славко Матанович? Наричат Ви „Чудодеецът от Хърватия”. Такъв ли сте?

- Аз съм лечител. Хърватин. Но лечителят не принадлежи на една нация, ако има мисия за изцеление - той няма определена държава, където лекува. Аз съм лекувал в Австрия, Чехия, Швейцария, Канада, Дубай и на още редица места.

- От кого се учите?

- Преминал съм много обучения, имам и доста учители, но пациентите ми са най-големият учител. Преподавах в Хърватия в Медицински университет, в Катедрата по интегративна медицина и там обяснявах на хората, които преминават обучение, че трябва да се учат от пациентите си и от самите себе си – да се наблюдават. Процесът е взаимен.

- Що е биоенергия и може ли всеки да се самоизлекува?

- Биоенергията е жизнена енергия. Основа на всяка форма на живот. Тя е върховна сила. Човекът също е живо същество и е чисто енергийно такова, създадено от биоенергия, която вибрира в определена честота и която ние виждаме с нашите пет сетива само като физическо тяло. Но изцеление може да има както при човека, така и при животните, и при растенията. Моята мисия са хората. Биоенергията не може да навреди, в това трябва да са убедени хората. В Хърватия лечението с биоенергия е узаконено.

Още с появата си хората използват биоенергия за подобряване и опазване на здравето си. Можем да кажем, че лечението с биоенергия е старо, колкото човечеството. Известни са редица писмени документи по света.

- Говорим за лечение – има ли нелечими болести, от Ваша гледна точка?

- Има вродени болести, които няма как да се излекуват. Те са като кръст, който е даден, и човек трябва да носи. Създадената в живота болест – тя може да се излекува. Колкото повече разбирам от тези теми виждам, убеждавам се, че всеки човек е различен. Затова казвам категорично, че всеки човек не може да се излекува, но всяка болест може. Обикновено болестите всеки си ги причинява сам. Например гневът се отразява вредно на черния дроб. Тази емоция пречи и на жлъчката. Страхът от бъдещето носи със себе си  проблеми, свързани с дихателния тракт, алергични спазми на белите дробове и алергична астма. Въпрос на нерешени семейни проблеми, неприемане на нещо, с което не сте съгласен, или неудовлетворение в службата, причиняват проблеми със стомаха. Мигрената и главоболието могат да се дължат на скрита причина във високото его на така наречената трудна личност, която има проблеми с неприемането на актуални житейски ситуации. Изобщо многобройни са връзките между болестите и емоциите. Но искам да подчертая, че по-горе казаното не е правило. Могат да съществуват и обективни физически причини за появата на посочените неразположения.

- Има ли конфликт между конвенционалната медицина и алтернативната?

- Откъде накъде? В миналото да не би да са лекували както сега с хапчета?! В древността се е залагало на алтернативните форми на лечение. В наши дни аз имам много контакти с лекари, които са мои ученици. Медицината е една и нейната цел е лечение. За съжаление, конвенционалната медицина в наши дни е по-популярна и тя е подвластна на фармакологията. От своя страна, фармакологията е чист бизнес.

- Изкушавам се в този контекст веднага да попитам за пандемията от ковид…

- Аз наричам случващото се плаНдемия и смятам, че се управлява от фармацевтичния бизнес.

Принципът медицината да се дели на конвенционална и алтернативна е пълна глупост, която вреди на хората, а всеки един човек в определена ситуация е пациент. Просто трябва да се използва за изцелението на хората.

- Конкретно за ковид и болните от ковид какво ще кажете – лекувате ли такива хора…

- Нямам компетенцията да характеризирам самия вирус, но като лечител казвам: вирус има! Как, откъде и защо е тръгнал вирусът – е предмет на изследване от страна на учените. Аз лично гледам да чета различни гледни точки и мнения. Въпросът е сложен и не е моя работа да се занимавам с вируса, а да лекувам хората. По време на локдауна установих, че лечението от разстояние, което е също толкова ефективно, като сеансите на живо, та дори и по-добро, се убедих, че биоенерготерапията е подходяща форма за помощ на хората. Правех групови онлайн сеанси, на които се присъединяваха по 5–600 души. Те се включваха от различни точки на света. Буквално от цял свят. Целите на сеансите ми бяха няколко: вдигане на имунитета; антистрес и лекуване на ковид-болни. Имаше хора, които се излекуваха и от други болести като високо кръвно, рак. Това показва колко е силна биоенерготерапията.

- Разкажете някой случай.

- Обади ми се лекар, от ковид-отделение за пациент, който бе на кислород в тежко състояние. 99% състоянието му се подобри след първия сеанс. Това не е единственият случай. Много хора, с които работя от дистанция, махат кислородните маски след първи сеанс.  Лекари от различни болници изпращаха информация и снимки на свои пациенти. Дори свидетелстват за това, че след лечение с биоенергия голяма част от пациентите нямат постковид синдром.

- Как избрахте България и Слънчев бряг, живели сте в други пет страни?

- Не аз избрах България, а България избра мен. Божия координация е къде ще бъда и какво ще правя. Няма случайни неща. Още първия път като дойдох в Албена и Балчик, усетих България и българите. Благодарен съм на българите и държавата, че ме приемат тук. Разбрах, че у вас има любов, респект и уважение към мен като към терапевт. Разбира се, имаше и пречки, но за тях не искам да говоря. По-важно е това, че енергията у вас, българите, е жива, установил съм, че на други места изобщо я няма. Вие, българите, сте избран народ. Моята мисия е за света, но тя тръгва от България. Целта е да се отворят всички към доброто и промяната. До една година мнозина българи ще разберат това, ще се докоснат до светлината и позитивната промяна. В гена ви има доброта. Всеки ден благодаря на Бога, че съм в България. Тук се чувствам у дома. България минава през душата и сърцето ми.

Връщал съм се назад в минали мои животи – бил съм богомил, свещеник, лечител и учител. Душата ми се свързана с България. Убеден съм, че като богомил съм живял и проповядвал по тези земи.

Откакто съм в България, бях в София, обиколил съм в Пловдив, Варна, Стара Загора, Русе, Бургас. С това номадство целта ми е да изчистя хората и местата, през които минавам. И се случи това да дойда тук, в хотел „Карлово” в Слънчев бряг. Свързах се първо с мениджъра на хотела Албена Атанасова и като дойдох тук, установих, че това е идеалното място за мен – енергийно – място за трансформация на българите.

Винаги подчертавам, че на първо място е енергийното ниво и след това идва физическото. Не трябва да забравяме и духовното ниво.

Това, което започва да се случва в България, е процес на промяна за целия свят към по-добро.

- Но страната ни в момента се намира в доста комплицирана ситуация по отношение на управлението…

- От моя гледна точка няма нищо съществено. Аз не обръщам внимание на тези трудности – те са само един етап. Народът ви е благословен да се трансформирате към светлина, любов, мир, духовност. Моята задача е да дам знания в тази посока, а не само да лекувам. Не съм единственият.

- Как се зареждате след сеанси с пациентите?

- Никак – вие ако сте нагазили във водата на бистро езеро, ще търсите ли от къде да пиете вода. Господ е винаги с мен и енергията просто преминава през мен. Имам нужда да давам енергия на хората. Мисията ми, освен да лекувам, е и да се учат хората от мен и те да правят същото.

- Издадохте книга на български „Изцелението е пътят” – за кого е предназначена тя?

- Тя е за всички хора, тръгнали по пътя на духовността и изцелението. Тя преди всичко е учебник - всеки да разбере себе си. Да разберем кои сме ние. Да разбере триединството в себе си: Духовно същество, енергийно същество, физическо същество. И тогава да започне духовното прераждане. Обръщане към доброто.

Лесно се става добър човек. Приключението започва, когато повярвате в себе си.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Славко Матанович, биоенерготерапевт: Имам нужда да давам енергия на хората
  24.10.2021 18:01      

Славко Матанович е специалист – практик по биоенерготерапия и радиестезия. Запо