Неделя, 23 Яну 2022
    
Бургас

Радев: Затварянето на държавата е крайна мярка

  24.10.2021 12:38  
Радев: Затварянето на държавата е крайна мярка

"Ситуацията наистина е напрегната, въпреки прилаганите пропорционални мерки през последните дни броят на заболелите и починалите българи е тревожно висок, а болниците се задъхват", отбеляза президентът

Алтернативите пред служебното правителство бяха или да затвори напълно държавата, или да приложи гъвкав и отворен подход. Подкрепих вашето виждане за съхраняване на социалната и икономическата активност чрез сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест, защото смятам, че затварянето на държавата е крайна мярка. Това каза президентът Румен Радев на среща с министри от служебното правителство във връзка с разпространението на COVID-19 у нас, която се провежда на "Дондуков" 2, и в която участва също вицепрезидентът Илияна Йотова, предаде БТА.

"Ситуацията наистина е напрегната, въпреки прилаганите пропорционални мерки през последните дни броят на заболелите и починалите българи е тревожно висок, а болниците се задъхват", отбеляза президентът.

В срещата участват вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков, министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров, министърът на образованието и науката Николай Денков, министърът на финансите Валери Белчев, управителят на НЗОК Петко Салчев.

 


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Славко Матанович, биоенерготерапевт: Имам нужда да давам енергия на хората
  24.10.2021 18:01      

Славко Матанович е специалист – практик по биоенерготерапия и радиестезия. Запо