Неделя, 26 Сеп 2021
    
Бургас Спорт

Кметът на Българово иска пари за нова поливна система на стадиона

  12.09.2021 15:01  
Кметът на Българово иска пари за нова поливна система на стадиона

Георги РУСИНОВ

Стадионът в Българово има нужда от нова поливна система. Това пише кметът на населеното място Йордан Йорданов в писмо до Общински съвет – Бургас. Градоначалникът посочва, че стадионът е общинска собственост, стопанисва се от ОП „Общински имоти“, а при нужда и от работници на Кметство - Българово.

„Стадионът и неговият терен са в добро експлоатационно състояние. Преди няколко години е лицензиран за провеждане на мачове в професионалния футбол. Спортното съоръжение се ползва освен от ФК „Българово“ така и от още редица отбори, като домакински терен или за провеждане на контролни срещи и официални състезания. Заради чудесната тревна настилка и лесния достъп до него все повече отбори и граждани искат да го ползват като спортно съоръжение за обществени мероприятия“, пише Йорданов.

Кметът продължава с това, че добрата поддръжка на тревните площи и игралното поле става с добра напоителна система, а такава до момента нямало изградена.

„Сега поливаме с маркучи и пръскачки, но това отнема много време и се разходва голямо количество вода. Напояването е неравномерно, а през летните месеци, в големите горещини, и неефективно“, обяснява той.

Затова Йорданов моли Общински съвет – Бургас да включи в обектите за финансиране от Бюджета на Община Бургас и градския стадион в Българово. 35 000 лева ще струва нова и модерна напоителна система, става ясно от искането на градоначалника


Анкета

Мнения

Бургас Мнения Спорт
Янчо Стойчев, директор на Спортното училище: Предпочитам да намирам решения на проблемите, а не проблемни решения
  25.09.2021 16:12      

„Ще разчитаме на Министерство на спорта, Община Бургас и Спортната комисия за нова