Събота, 25 Дек 2021
    
Любопитно

На бургазлии не им е до преброяване

  11.09.2021 16:00  
На бургазлии не им е до преброяване

На част от бургазлии в момента не им е до попълване на анкетни карти за процеса по преброяване на населението. Това установи анкета на „Черноморски фар“ сред наши съграждани. Допитването обхвана хора от различни възрасти, пол и трудова ангажираност.

75-годишният Иван например реагира по следния начин на въпроса ни дали ще участва в преброяването:

„Ами като дойдат до вкъщи ще им отговоря, но изобщо не ми е до това. На кой ли му е до преброяване точно в момента? Всичко поскъпва – ток, хляб и други храни“.

Приятелят му - 72-годишният Атанас коментира, че е гледал по новините, че започвало, но не можел онлайн. Телефонът му не бил модерен. Ще помолел дъщерята за помощ.

Дама на средна възраст, която отказа да посочи годините и името си заяви, че още в първия ден е била готова да попълни онлайн анкетната карта, но след информацията за хакерска атака се притеснила да не й откраднат личните данни. Ще чака преброителите след 17-и септември и се надява, че ще минат в удобно време вечерта.

21-годишната Десислава отговори така:

„Ами аз съм студент и не знам какво трябва да попълвам и дали трябва аз да попълвам, или нашите, тъй като още се водя, че живея при тях“.

„Опитвам се от вчера (б.а. - първия ден) да се регистрирам онлайн и не става и не става! Накрая изобщо няма да се занимавам“, коментира друг наш съгражданин на име Георги.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
ГОВОРЯТ ЕКСПЕРТИТЕ: Доц. Кунчев с прогноза идва ли най-после краят на пандемията
  26.09.2021 12:14      

Намираме се в плато, макар да има леко повишаване на броя новозаразени. Надеждите са ни, че може