Понеделник, 08 Nov 2021
    
Несебър

Топ математици от цялата страна се събраха на престижен турнир в Несебър

  10.08.2021 10:12  
Топ математици от цялата страна се събраха на престижен турнир в Несебър

За осма поредна година Община Несебър бе домакин на финала на турнира „Математика без граници“, който се провежда под патронажа на кмета Николай Димитров. В състезанието участие взеха 866 ученици от 1 до 12 клас от цялата страна.

Финалът на състезанието, който до по-миналата година беше с международно участие, за втори път се проведе на национално ниво, заради извънредните обстоятелства около разпространението на COVID-19.

Началото на заключителния кръг на турнира в Несебър бе дадено на 6 август. На церемонията за старта присъства заместник-кметът Иван Гургов, който поздрави младите български математици от името на кмета на община Несебър и им пожела здраве, успех и дръзновение. Поздрав и пожелания за успешно представяне поднесе и г-жа Ирина Велкова - директор на училището- домакин на проявата, СУ“Любен Каравелов“.

Отличилите  се бяха наградени на специална церемония, провела се два дни по-късно в двора на учебното заведение.

 От името на градоначалника, зам.-кметът Иван Гургов връчи Купата на кмета и грамота на първенеца от надпреварата в Несебър – младия математик Димана Мирославова Праматарова от Пловдив.

За организационната и мотивиращата си роля в успешното провеждане на осмия турнир“Математика без граници“ Гургов връчи грамота и плакет на учителката  Христина Иванова Димитрова от ОУ„Никола Вапцаров“ – Ботевград.

 От представителите на СУ„Любен Каравелов“ – Несебър, златен медал завоюва Мая Минкова от шести клас, а със сребърни медали се окичиха Георги Матеев/ 2 клас/ и Венцислав Георгиев /3 клас/.

Наградени бяха и легендите на турнира, които тази година са: Николай Николов, Мартин Димитров и Димана Праматарова. Отличието се връчва на участници, които са спечелили на финала в три  предходни години.

Организатори на турнира са Фондация „Математика без граници”- България, Научно-образователен център „Innovation” – Казахстан със съдействието на община Несебър и СУ „Любен Каравелов” – Несебър.

 

 


Анкета

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 14 ноември?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Яна ВЪЛЧЕВА - поетеса: Аз съм бургаско момиче което твори за Бургас
  07.08.2021 18:27      

Поетите не бива да мечтаят за сцени или да ги търсят, а да творят там, където е най-т