Неделя, 14 Nov 2021
    
Бизнес

Слънчев бряг -пълен на 100%

  04.08.2021 14:03  
 Слънчев бряг -пълен на 100%

Почти на 100% са запълнени местата за настаняване в Слънчев бряг. Председателят на Съюза на собствениците Пламен Копчев обясни в "Денят започва", че има добра запълняемост и те искат да имат само спокойствие при спазване на всички мерки, защото от сезона остава малко.

"За месец, месец и половина трябва да акумулираме средства за лихви, главници, за заплати на хората през зимата. И просто трябва едно спокойствие без паника, както се опитват някои хора да създават, да се работи ако може до края на септември", коментира Копчев.

Миналата седмица е изпратено писмо до четири министерства с молба да не се създава паника около коронавируса.

"Защото тази паника се отразява както на туристи, така и на персонала. И без това имаме голямо затруднение с набирането на персонал. Просто като се създаде тази паника, хората очакват затваряне на хотелите, прекъсване на сезона и се пренасочват към други браншове", обясни още Пламен Копчев.

Препълнени плажове на юг: Туристи се оплакват от липса на чадъри и шезлонги

Туроператорът Тодор Камарашев коментира, че основните туристи това лято в Слънчев бряг са от Румъния, Украйна, Молдова, Полша, Чехия, Израел.

"Загубихме напълно пазар Англия. В момента, в който те ни вкараха в зелената зона, ние ги вкарахме в червената, и въобще не можаха да тръгнат към България. Въпреки че пуснахме руснаците, чартърни полети от Русия няма, летят само редовните авиолинии", допълни туроператорът.

Курортите са пълни, но много от хотелите не са отворили заради неяснотата дали ще има туристи. Слънчев бряг обаче се радва на голям интерес и сезонът може да продължи до септември.


Анкета

Трябва ли да има нов локдаун?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Мариана ПОПОВА: Нямам самочувствие на голяма звезда, но съм професионалист, който знае какво прави на сцената
  11.08.2021 15:30      

Ще предложа на бургаската публика един много откровен, интимен и емоционален концерт