Понеделник, 27 Дек 2021
    
Любопитно

Всяка втора жена на света се нарича Мария.../Как ще празнуват утре известни бургазлийки с популярното име/

  14.08.2021 11:54  
Всяка втора жена на света се нарича Мария.../Как ще празнуват утре известни бургазлийки с популярното  име/

Мария Диомова ще празнува със семейството

Георги РУСИНОВ

Мария Диомова ще празнува именния си ден със семейството. Пред „Черноморски фар“ тя сподели, че 15 август винаги е бил специален ден за фамилията, тъй като името Мария е често срещано.

„Сигурна съм, че ще сме семейно, но не знам още къде ще сме. На някое заведение най-вероятно, но все още не съм избрала. Май е време да резервирам маса, че няма да има свободни“, обясни с усмивка чаровната дизайнерка.

Дъщерята на известния бургаски композитор Маестро Стефан Диомов все още не знае дали баща й ще е с тях, тъй като имал много концерти.

„Пожелавам си най-вече здраве, както на мен, така и на всички мои любими хора, приятели, семейство и на всички именици. Дано по-скоро се върнем към  нормалния начин на живот“, завърши тя.

 

 

Областният управител проф. Мария Нейкова празнува заедно с внука си Марио

Губернаторът често използва личните си празници за благотворителност, която не афишира

Силвия ШАТЪРОВА

Областният управител професор Мария Нейкова е кръстена на баба си,  като носи нейните три имена-Мария Нейкова Кънева. „Много бях привързана към тази си баба и много я обичах“, сподели проф. Нейкова.

Тя ще отбележи празника със семейството си и с внука си Марио, който е кръстен на нея. Ден преди това проф. Нейкова ще е на сватба на племенника си в Ямбол. 14 август ще е ден за празнуване в семейството на професора по право, защото тогава е родена дъщеря й.

Празникът на Светата Майка е останал в спомените й като тържествен ден, с ритуалите, които са съпроводени с него - ходенето на църква, събирането в тесен семеен кръг и раздаването на курбан.


Аз съм много щастлива, че съм кръстена точно Мария, на Света Богородица, защото тя е мой небесен покровител - небесен. Човек цял живот работи за името си, щастлива съм, че родителите ми са избрали това име и благодаря на Бог, че ми е дал семейство, прекрасни родители, които винаги са ме подкрепяли.

Професор Нейкова често използва личните си празници като повод за благотворителност.

Наскоро тя отпразнува рожден ден като дари сумата от него за болно дете. По Великден и на Успение Богородично съм  дарявала средства за храни и за курбан, който да раздават на възрастни хора.

 

Мери Мутафчиева - „Мери бойс бенд“

Този 15 август ще е специален, дъщеря ни изважда първа песен

„Организирахме лятото си така, че на 15 август да сме в родния Бургас! Ще празнуваме в заведение в тесен семеен кръг. Обаче дори в тази „скромна" компания сме две Марии и един Марио, така че сигурно ще продължим до късно през нощта. Надявам се тогава все още да имаме възможност да наблюдаваме и персеиди от плажа. Този имен ден ще е специален за дъщеря ми, защото тъкмо приключва записите по първата си авторска песен и е решила да я пусне като подарък първо на най-близките. После веднага се връщаме в София за заснемането на видеоклип“, сподели за Черноморски фар“ Мария Мутафчиева от „Мери бойс бенд“.

 

Мария Маркова посреща имен ден на сватба

 

Георги  РУСИНОВ

 

Общинският съветник от групата на ДБГ Мария Маркова ще посрещне именния си ден на сватба. Пред „Черноморски фар“ тя сподели, че добрата й приятелка примабалерината Даниела Туртуманова се омъжва, а това, че е на именния ден, ще го направи още по-специален, каза Маркова.

„Именният ми ден е един от любимите ми празници! По-любим ми е от рождения ми ден. Празнувам без да остарявам (смее се). Всяка година го празнувам с приятели и винаги си прекарваме страхотно“, добави още тя.

Най-хубавата част от празника за нея е споделянето му с любими хора.

„Пожелавам на себе си и моите любими хора само здраве, защото вярвам, че любовта е навсякъде около нас, а всичко друго се постига с много труд. Затова пожелавам и тази година на себе си и на вашите читатели много здраве и положителни емоции!“, завърши тя.

 

 

 


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
 Млад мъж, спасен в Ковид-реанимацията на УМБАЛ Бургас: подценявах опасността
  28.09.2021 11:08      

Пореден успех в лечението на пациенти с Ковид-19 отбеляза реанимацията на УМБАЛ Бургас. Мл

>