Петък, 22 Oct 2021
    
Култура

Започват дните на Руската култура

  23.07.2021 10:40  
Започват дните на Руската култура

В дните от 24 до 26 юли Бургас ще е сцена на руското изкуство. В афиша на проявата, която се реализира за 17-ти път в морския град, са включени две филмови прожекции, фотоизложба, а акцент е спектакълът на артистите от ансамбъл „Здравица” - град Ярославъл, Русия на 26 юли /понеделник/.

Официалното откриване на Дните на руската култура в Бургас ще започне от 19.00 часа на 24 юли /събота/ с представяне на фотоизложба от Руския културно-информационен център – София. Експозицията ще очаква посетители в зала „Георги Баев” на КЦ „Морско казино”. Следва филмовата прожекция „Брестката крепост” на реж. Александър Котт от 20.30 часа на сцена „Охлюва”.

Неделя, 25 юли, ще бъде прожектиран филмът „Капитан Холивуд”, с реж. Евгений Татаров.

В последния ден от събитието, 26 юли, от 20.30 часа на сцена „Охлюва“ артистите от ансамбъл „Здравица” ще демонстрират хореография, основана на народния танц, съпътствана от вдъхновяваща енергия и колоритна музика. Популярният руски ансамбъл е гостувал със спектакли в Чехия, Унгария, Германия, Франция, Гърция и далечен Китай.

Всички събития са с вход свободен и са организирани от Община Бургас, съвместно с Почетното консулство на Руската федерация в Бургас.

 


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Адвокат Драгомир Ошавков за проблемите с тока в бургаски квартали: Ако от EVN не обезщетят хората, сме готови да ходим на съд
  21.07.2021 12:43      

Интервю Георги РУСИНОВ   -Адвокат Ошавков, присъствахте на пресконфе