Петък, 08 Oct 2021
    
Избори 2021 Мнения

Иван Киров, кандидат за народен представител от ПП МИР: Не обещаваме неизпълнимото

  09.07.2021 15:34  
Иван Киров, кандидат за народен представител от ПП МИР: Не обещаваме неизпълнимото

За изборите на 11 юли 2021 г. отново съм кандидат за народен представител в 46-ото Народно събрание. Ние в партия МИР сме хора с демократично мислене и демократични действия, ориентирани изцяло към българското общество. В съвременните условия на предизборни партийни обещания, се стремим да не обещаваме неизпълнимото и да бъдем обективни, виждайки суровата действителност в България. В родината ни през последните 30 г. умишлено се съсипват традиционни видове производства. Набляга се на вноса на стоки, а това оставя без работа стотици българи. От крупен износител на стоки и суровини на Балканите се превърнахме в държава с пустеещи полета , фабрики и заводи в призрачен вид. Отровиха ни водата, храната и въздуха. Ограбват ни денонощно продажни политици.

Аз заедно с Вас, уважаеми избиратели, искам да спра разрухата на родината България.

Живея в регион, давал солиден икономически дял в развитието на България. Тази регионално развита икономика допреди близо 30г. с нищо не пречеше и не ощетяваше природата. Природата се съсипва денонощно и виновни няма. Всяко действие или бездействие, съсипващо природните ни ресурси, трябва да бъде адекватно наказано.

Ние в ПП МИР и в частност аз, искаме държавата да отбележи видимо икономически подем в областите : туризъм, транспорт, инфраструктура, селско стопанство, производство, технологии и безопасност на живот.

Селско стопанство – един от най важните икономически отрасли, жизненоважен за изхранване на населението, е почти унищожен. Държавната политика целенасочено работи за съсипване на бранша. Нужно е изграждане на дългосрочна стратегия, за да се възстанови този традиционен сектор. Държавата да окаже балансирана и дългосрочна помощ на заетите в бранша с ясни и точни правила за подпомагане. Тази помощ трябва да се изрази и в премахване на олигархията в селското стопанство. 

Туризъм – бранш, опетнен с презастрояване, нереално високи цени, лошо обслужване, липса на обществена хигиена, липса на свободен достъп до национални природни богатства, публични конфликти и некоректно отношение към родни и чужди туристи. Напоследък и липса на достатъчен туристически поток. Безумията в бранша са неизброими. Опитващите да спазват закона в бранша са често пресирани и от държавни органи. Аз искам всичко това да спре. Държавата да изгради ясни и точни правила за строителство, еднакви за всички в туристическите обекти. Да се спре всякакво строителство в 500-метровата крайбрежна зона. Да има национална и регионална туристическа стратегия за всеки регион. Да се създаде реално действащ контролен орган, който да регулира бранша.   

За всеки бранш или отрасъл може да се напише много. Проблемите са трудно изброими.

Искрено вярвам, че аз с подкрепата на Вас, гражданите на България и област Бургас, можем да създадем по-добро място за живеене. Промяната трябва да започне от ЗАКОН ЗА ПРЯКО УЧАСТИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ И МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ. Така ще създадем реална пряка демокрация. Призовавам всеки жител на област Бургас да отиде на 11 юли 2021 г. до избирателната си секция и подкрепи политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) с пореден номер 9 и личната ми преференция 102. Благодаря за подкрепата!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!  


Анкета

Мнения

Избори 2021 Мнения
Иван Киров, кандидат за народен представител от ПП МИР: Не обещаваме неизпълнимото
  09.07.2021 15:34      

За изборите на 11 юли 2021 г. отново съм кандидат за народен представител в 46-ото Народно събран