Понеделник, 20 Сеп 2021
    
Несебър Общество

В Оризаре отбелязаха празника на хляба

  08.07.2021 10:46  
В Оризаре отбелязаха празника на хляба

Оризаре за единадесета  година тържествено отбеляза Празника на хляба. Несебърското село, известно със своето плодородие, чернозем и трудолюбиви хора, празнува и се весели на площада пред кметството. Всяка година за този ден местни хора демонстрират майсторство в приготвянето на хляб и хлебни продукти, изготвени по традиционни рецепти, а тази година със свои кулинарни изделия се включиха 17 участници. В знак на уважение към труда, уменията и творчеството им, те получиха грамоти от Община Несебър. От името на кмета Николай Димитров бе отправено приветствие, в което бе подчертано, че „докато традициите се предават от поколение на поколение ще се съхраним като нация и народ.“ Поздрав към майсторите на хляб и присъстващите отправи и кметът на селото –домакин на изявата Васил Василев.

И тази година  тържеството бе отбелязано  с  богата музикална програма, в която участваха народната певица   Нели Танева  и оркестър „Еркеч бенд“ – Бургас, Група за автентичен фолклор „Оризарчета“  към местното читалище „Зора – 1928“ с ръководител Стойко Георгиев, Детски танцов състав към ОУ „Г.С. Раковски“ – с. Оризаре с ръководител Десислава Червенкова, Група за автентичен фолклор при НЧ „Светлина – 1928“ – с. Гюльовца с ръководител Нина Михалева, Битова певческа група от с. Тънково.

На финала на празника всеки един от присъстващите имаше възможността да опита от вкусните хлебни изделия и дори да си запише рецепта за приготвянето им.