Вторник, 12 Oct 2021
    
Бургас

Какво ще е времето през следващата седмица

  11.07.2021 08:45  
Какво ще е времето през следващата седмица

В деня на изборите температурите следобед ще гонят стойности от 30 до 35 градуса. В часовете до вечерта на Североизток и на Югозапад облачността ще се увеличава с условия за летни бури с краткотрайни, на моменти интензивни превалявания, с гръмотевична активност.

В планините ще надделява слънчевото време. Следобедни превалявания са възможни в масивите на Югозапад и тук-там в Източна и Централна Стара планина. Температури в топлата част на деня – от 18 градуса по най-високите части до около 24 в ниските планински райони. Около крайбрежието дневните температури ще се колебаят между 27 и 30 градуса. Морската вода – около 24 градуса с максимална височина на вълните по откритите брегове до метър.

От понеделник нататък следват няколко дни слънчево и горещо време. На изолирани места в Североизтока ще има по-значителна облачност с незначителни следобедни превалявания. Всеки ден термометрите ще показват с градус-два по-високи стойности. Едва към края на седмицата се очертава преминаване на нестабилен студен фронт. Очакваме летни следобедни валежи с гръмотевици и риск от градушки.