Събота, 01 Яну 2022
    
Бургас Общество

Природозащитен лагер „Атанасовско езеро“ събира орнитолози

  11.07.2021 12:09  
Природозащитен лагер „Атанасовско езеро“ събира орнитолози

Тази година природозащитният лагер "Атанасовско езеро" ще  събере отново орнитолози, за да участват в дейностите по поддържане на важните за птиците места край Бургас. Това съобщават от Българското дружество за защита на птиците.

След една пропусната година, в периода 22–29 август доброволци ще се съберат за пореден път на лагер в близост до Атанасовско езеро, за да допринесат към дейностите на БДЗП, свързани с подобряването на местата за гнездене и почивка на птиците.

Основните цели на природозащитен лагер “Атанасовско езеро” са:  да се поддържат и подобряват местата за почивка и гнездене в езерото и околните влажни зони, важни за птиците; да въвлекат и запознаят доброволците със заплахите за птиците и влажните зони и създадат повече посланици на природозащитните проблеми.

По време на бригадата доброволците ще се включат в комбинация от практически и образователни дейности.

Тази година задачите, които си поставят от БДЗП  са: извършване на поддържащи дейности на съществуващите изкуствени острови за гнездене и почивка на птици; извършване на теренни проучвания на птиците в езерото; поддържащи дейности в посетителския център и защитена местност "Пода".

Местата са ограничени и в лагера ще бъдат допускани едновременно не повече от 60 души.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Стефан Янев: Внасяме плана за възстановяване в ЕК до 15 октомври
  02.10.2021 12:50      

Планът за възстановяване ще бъде внесен в ЕК до 15 октомври. Това стана ясно от думите на премиер