Четвъртък, 30 Сеп 2021
    
Бургас

Още един блок в Бургас бе саниран с активното участие на собственици и подкрепата на общината

  02.07.2021 14:29  
Още един блок в Бургас бе саниран с активното участие на собственици и подкрепата на общината

Още един жилищен блок в Бургас е саниран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020. Със средства по Оперативната програма бе изготвен и одобрен инвестиционен проект за въвеждане на мерки по енергийна ефективност.

Извършен е цялостен ремонт на покрива на сградата, поставена е топлоизолация. За предпазване на фасадата и намаляване на енергийните загуби по външните стени е поставена специална топлоизолационна система.

Старите прозорци са подменени с петкамерна PVC дограма и двоен стъклопакет. На входовете на жилищния блок са монтирани нови алуминиеви врати.

Осветлението в общите пространства е обновено, като старите лампи са подменени с нови енергоспестяващи тела. След прилагането на мерките, сградата вече е с клас на енергопотребление ниво В.

Работено е не само по покрива и фасадата на сградата за постигането на по-добър комфорт за хората. Пространствата около входовете също са обновени, за да са в синхрон с новата визия на жилищния блок.

Жилищната сграда е построена през 1988 година. Тя е обновена по проект № BG16RFOP001-1.004-0014-C01 „Обновяване и прилагане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради на територията на град Бургас-етап 2“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Въвеждането на мерки за енергийна ефективност са важни за подобряването на цялостното ѝ състояние.

„Поздравявам живеещите в този блок на улица „Кавала“ в Бургас за тяхната активност и новаторско мислене. Те са пример как да използваме средствата от оперативните програми, за да променяме нашия град и домовете си, така че те да бъдат красиви и функционални. Благодаря на Сдружението на собствениците за упоритите им усилия, с които спомогнаха за реализирането на този проект. Община Бургас ще продължава да подпомага инициативните граждани, защото с подобни партньорства правим нашия град красив и модерен.“, каза кметът Димитър Николов.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Проф. Яна Симова за пациентите с пост COVID-19 синдром и високите температури
  02.07.2021 15:03      

Проф. д-р Яна Симова Изпълнителен директор на Българския Кардиологичен Институт &ndas