Четвъртък, 30 Дек 2021
    
Спорт

„Черноморец 1919“ ще налага баския модел – залага на юноши

  01.07.2021 18:14  
„Черноморец 1919“ ще налага баския модел – залага на юноши

Георги РУСИНОВ

 

Около най-стария футболен клуб в Бургас – „Черноморец 1919“ се случват интересни събития. Преди дни се проведе заседание на УС на клуба, на което бяха обсъдени бюджетът и структурата на футболния клуб за предстоящия сезон. По собствено желание от УС напускат Радостин Кишишев, Димитър Вергиев и д-р Ерхан Салиев. На тяхно място ще бъдат гласувани и евентуално приети от Общото събрание нови имена, които ще бъдат обявени допълнително, съобщава официалният сайт на клуба.

Интересната новина от събранието на УС е, че е била предложена 5-годишна програма за развитието на футболния клуб. Основен приоритет ще бъде развитието на ДЮШ. Целта пред мъжкия отбор също ще са юношите на клуба и налагането им в представителния отбор и до 3-4 години основното ядро на мъжкия отбор да бъде съставено от юноши от ДЮШ.

Това донякъде напомня на политиката на испанския „Атлетик“ (Билбао). Баските налагат предимно играчи от своята школа в мъжкия отбор. Другата интересна и уникална единствено за клуба от Билбао е политиката да се закупуват само играчи с баски корени. Дали „Черноморец“ ще наложи успешен баски модел в България, ще следим в следващите години. Със сигурност обаче позицията, в която са, им позволява да наблегнат на юношите. Югоизточна Трета лига е идеалното място за това и дори и да се наложи да останат в третия ешелон още някоя и друга година, то крайният резултат може да си заслужава, при положение обаче, че клубът успее да задържи перспективните си юноши.

Подготовката на отбора за предстоящия сезон започна на стадион „Черноморец“. „Акулите“ бяха изведени за първа тренировка от треньорите Росен Кавръков и Нено Ненов. С отбора започват 6 юноши от ДЮШ, набор 2003. През следващата седмица ще бъде обявена програмата и треньорите на всички набори от ДЮШ.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
 България на първо място по смъртност от сърдечни заболявания
  30.09.2021 16:33      

Ковид пандемията „наляла масло“ в огъня Янчо НИКОЛОВ