Петък, 01 Oct 2021
    
Бургас

Ще оглави ли Тодор Ангелов Инспектората по образование?

  02.07.2021 13:59  
Ще оглави ли Тодор Ангелов Инспектората по образование?

Дона МИТЕВА

В училищните среди се знае за жестоките проверки, които се правят в Регионалните управления на образованието. Не прави изключение и бургаското управление. Знае се вече, че има и уволнени началници в други градове на страната, дори и преди самото приключване на проверките.

Каква е причината новият областен управител на Бургас Мария Нейкова да разпространява доноси в Министерски съвет и това стил на работа ли е? Това пък попитаха от структурата на ГЕРБ в Бургас, след като стенограмата от Министерски съвет (от миналата сряда) стана публична. От нея става ясно, че Нейкова е присъствала и нарочва доказания експерт инж. Виолета Илиева, началник на управлението в Бургас в политическа дейност в рамките на ведомството, на базата на анонимни сигнали от учители.  За липсата на такива сигнали пък пишат днес от учителския синдикат до министъра на образованието.

 „Партньорството ни с РУО – Бургас в продължение на повече от 10 години е отлично. Бургас винаги е даван за пример в страната за успешно социално партниране между синдикати, работодатели, РУО и Община. Доказателство за това са подписаните и  и изпълнени Колективни трудови договори и споразумения.

Началникът на РУО – Бургас е реагирала веднага на всички наши сигнали за проблеми и нарушения в отделни училища и детски градини. Експертите в РУО в кратък срок и много професионално извършват проверките. Винаги сме уведомявани за резултатите и предприетите мерки в съответствие на член 406 от КТ.

В СБУ – Бургас не са постъпвали никакви сигнали за оказване на натиск от РУО върху учители или директори.

Очакваме от служебния министър г-н Денков обективна проверка по тези сигнали“, пишат от синдиката.

Дали има лов на вещици или не – не можем да кажем. Същевременно в гилдията обаче се разнасят вече слухове  за това, кой се подготвя за горещия стол на инж. Илиева.

Сложни разсъждения и връзки на управляващите и някои от новите партии, изгрели на небосклона, подреждат на това кресло  Тодор Ангелов. Той е възпитаник на бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Председател е на Тракийското дружество „Екзарх Антим I“. В момента е регистриран на второ място в листата за кандидати за народни представители от ПП „Възраждане“ в Бургас.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Проф. Яна Симова за пациентите с пост COVID-19 синдром и високите температури
  02.07.2021 15:03      

Проф. д-р Яна Симова Изпълнителен директор на Българския Кардиологичен Институт &ndas