Петък, 01 Oct 2021
    
Избори 2021 Малко Търново

Проф. д-р Йоргова: Жителите на Граматиково са откъснати от света

  25.06.2021 12:09  
Проф. д-р Йоргова: Жителите на Граматиково са откъснати от света

Кандидатът за народни представители от коалиция „БСП за България” проф. д-р Юлия Йоргова – Форд посети странджанското село Граматиково. Тя запозна хората с платформата на социалистите за предстоящите парламентарни избори, а присъстващите поставиха за разискване различни актуални за тях въпроси.

„Изключително притеснителен е фактът, че в селото на практика отсъства здравеопазване. Навремето е имало здравна служба, която хората са изградили със собствени средства и чрез доброволен безвъзмезден труд. Имало е лекар, зъболекар, медицински сестри и акушерка. Сградата в продадена през 2014 година под предлог, че в нея ще бъде направен дом за настаняване на възрастни хора. До момента това не е станало, а постройката се руши“, разказа след срещата проф. Йоргова. 

Тя сподели още, че жителите на селото са й показали създадена през 2014 година по проект сцена, където би трябвало да се провежда фолклорен фестивал. Съоръжението обаче е занемарено, мястото е обрасло с бурени и на практика е негодно за използване. 

„Отново едни пари са отишли на вятъра“, не скри възмущението си кандидатът за народен представител.

Сериозен проблем за жителите на Граматиково е и транспорта. В селото идва автобус само веднъж в седмицата.

„Хората са откъснати от света и живеят в изолация. Това е и една от причините тук да няма млади семейства. А някога е кипял живот и за местните е гордост, че от Граматиково произхождат множество видни учени, общественици и изявени в различни области на живота личности“, коментира още проф. Йоргова.

Рушащата се сграда на здравната служба в с. Граматиково е продадена през 2014 година, въпреки че местните хора са я изградили със свои средства и безвъзмезден труд

Анкета

Мнения

Мнения Общество
Проф. Яна Симова за пациентите с пост COVID-19 синдром и високите температури
  02.07.2021 15:03      

Проф. д-р Яна Симова Изпълнителен директор на Българския Кардиологичен Институт &ndas