Вторник, 07 Сеп 2021
    
Култура

„Приказката P.I.F.“ продължава, Бургас е спирка от националното турне

  08.06.2021 16:30  
 „Приказката P.I.F.“ продължава, Бургас е спирка от националното турне

P.I.F. 6 е изключително емоционален и различен като звучене от всичко, което групата е издавала до сега. Шестте опуса в диска са записвани от Димо Стоянов до деня преди да влезе в болница, а след като губи битката с коронавируса, Иван Велков (китара), Христо Михалков (бас) и Мартин Профиров (барабани) решават да ги оставят незавършени, с всички прекрасни и малки несъвършенства, оставени от непрежалимия им фронтмен в работния процес. „Приказката P.I.F.“ продължава с национално турне, в което гост вокалисти ще бъдат Свилен Ноев, Графа, Прея, Дичо и Ерсин Мустафов.

Варна е домакин на първият от поредицата концерти, посветени на Димо Стоянов. На 13 юни в Летния театър най-големите хитове на P.I.F., сред които „Приказка“, „Невидимо дете“, „Огън“ и „Вали“, ще прозвучат в изпълнение на приятелите на групата Прея, Свилен Ноев и Ерсин Мустафов. Ден по-късно, на 14-ти юни, в Летния театър в Бургас към тях ще се присъедини и Дичо. Графа ще се включи за концертите в София (Арена София [Колодрум – Борисова градина]) – 24 юни и Пловдив (Stage park) – 25 юни. Освен него в последните два града ще пеят Свилен, Дичо и Ерсин.

„Една от мечтите на Димо е качествената българска музика да се развива и представителите й да са обединени от тази кауза. Успя да я постигне, макар че вече не е между нас. След тежката година, в която концертите липсваха както на публиката, така и на изпълнителите, Димо е причината едни от най-добрите български певци да се съберат на сцената и заедно с група P.I.F. да изпълнят най-добрите песни на бандата.“, споделят от „Монте Мюзик“, издател на P.I.F. 6 и организатор на турнето.

Билетите за концертите вече са в продажба в мрежата на Eventim, а част от приходите ще бъдат отделени за подкрепа на семейството на Димо.

 

 


Анкета

Мнения

Култура Мнения
Христина Арсенова – директор на ДКТ-Бургас: Най-големите театрални трупи на България ще участват в Дни на куклите тази година
  05.06.2021 13:28      

Театърът има нужда от публика, която „диша един въздух“ с актьорите на сценат