Четвъртък, 30 Дек 2021
    
Бургас

Откриват изнесен пункт за ваксинации и в МОЛ-а

  06.06.2021 15:31  
Откриват изнесен пункт за ваксинации и в МОЛ-а

Само седмица след провеждане на първото заседание на Областния съвет по здравеопазване, свикан със заповед на областния управител проф. Мария Нейкова, се разкриха изнесени пунктове за ваксинация срещу Ковид 19. Предложението за разкриване на подобни пунктове беше залегнало в протокола на Съвета от 31 май 2021 г. 

„Целта на мерките е осигуряване на безопасен летен сезон и улесняване на населението, което желае да се ваксинира. Създадена е добра координация между службите, които са ангажирани с обезпечаване на реда и ваксинирането по време на регионалната ваксинационна кампания, РЗИ, ОДМВР и кметове по населени места“ – заяви областният управител проф. Нейкова.

Общо 256 са имунизираните в област Бургас само от първия ден на кампанията, съобщават от РЗИ.

Изнесените ваксинационни пунктове са разположени на трите входа на Морската градина в Бургас и при замъка в село Равадиново, община Созопол, където през почивните дни, 5 и 6 юни, регионални здравни инспекции ваксинират желаещите. Поставят се и четирите вида ваксини в зависимост от желанието на пациента. На място се издават и ваксинационни сертификати на лицата, при които поставената доза е завършваща ваксинационния курс.

„Акцията с изнесените пунктове продължава“ – съобщи директорът на РЗИ д-р Паздеров, като уточни, че ще се открие нов пункт и в МОЛ-а в к-с „Славейков“.

Работното време на ваксинационните пунктове е от 10 до 18 часа.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
 България на първо място по смъртност от сърдечни заболявания
  30.09.2021 16:33      

Ковид пандемията „наляла масло“ в огъня Янчо НИКОЛОВ