Неделя, 29 Авг 2021
    
Избори 2021 Мнения

Петър Кънев, водач на групата на „БСП за България“: 45-ото Народно събрание бе луда фиеста

  30.05.2021 11:42  
Петър Кънев, водач на групата на „БСП за България“: 45-ото Народно събрание бе луда фиеста

- Господин Кънев, какво успя да свърши 45-ото НС?

- Четиридесет и петото Народно събрание успя да постави  началото на края на ГЕРБ. Вярно, че процесът ще е дълъг, защото те дванадесет години са се имплантирали във всички структури. Но връщане назад няма. Независимо от това кои политически сили ще бъдат в следващия парламент няма да е същото за тях. 45-ото НС бе луда фиеста за хора, които за първи път виждат парламентарна власт и дебати, но и за хора, които дълги години са я консумирали тази власт.

- Какво не успя да свърши това Народно събрание?

- Всички очаквани предложения за промени. Бе пълен абсурд да се очаква, че ще бъдат разгледани тези предложения. Но за мен продължавам да твърдя, че е важно, че се постави началото на края на ГЕРБ.

- Какво очаквате от 46-ото НС?

- Очаквам да се конституира правителство. Българският бизнес и икономика няма да издържат на липсата на управление. Това правителство, което зададе президентът Румен Радев като служебно, може да послужи като модел на очакваното ново. Зависи от това БСП каква позиция ще има след изборите.

Смея да твърдя, че в момента БСП е в много добра кондиция. Събираме се, а не се разединяваме – това е показателно, че изваждаме на преден план разума на българина, който е бил в опозиция. За разлика от така наречените несистемни  партии, ние разчитаме на опита. А който си е кротувал досега – пак ще го прави. Избирателите са тези, които трябва да решават мъдро и  не бива  в никакъв случай да ги подценяваме.

- Как си представяте парламентарния живот от тук нататък?

- Българският парламентарен живот няма да е по-различен от този, който беше досега. Преди години бяха извадени дневниците на Първото Велико народно събрание и четейки ги, се вижда, че дебатите са не по-различни. А новите партии, които тръгнаха по метода на една българска поговорка - „Никой не може да ви даде толкова, колкото аз мога да ви обещая“, не знам докъде биха стигнали.

По-скоро се обръщам към българския избирател, припомняйки, че всичко ново е интересно, но той трябва да прецени доколко да го подкрепи


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Петър Кънев, водач на групата на „БСП за България“: 45-ото Народно събрание бе луда фиеста
  30.05.2021 11:42      

- Господин Кънев, какво успя да свърши 45-ото НС? - Четиридесет и петото