Събота, 28 Авг 2021
    
Бургас

За 1 юни В „Изгрев“ канят децата на парк фест

  30.05.2021 09:58  
За 1 юни В „Изгрев“ канят децата на парк фест

Дона МИТЕВА

Празник на децата творци организира НЧ „Изгрев -1909“. Всички, които обичат смеха, приключенията и творчеството могат да се включат в „Изгрев парк фест - 101 слънца” на първи юни от 17.00 часа в парка на бургаския комплекс „Изгрев“.

„Тази година акцентът е върху децата творци от детските градини и училищата. Подготвили сме много изненади. В рамките на това четвърто издание на феста  ще се връчи и специалната награда от конкурса „Моята мечтана история с…” и ще е премиерата на книгата „Формула за щастие”, включваща 10-те творби, наградени в него“, коментира Кристина Атанасова, секретар на бургаското читалище.

Специално внимание заслужават майсторските класове по творческо писане и по рисуване, където под вещото ръководство на утвърдени творци в рамките на един час ще се родят една красива история и една рисунка.

Организаторите обещават и забавна фотосесия с аксесоари от проекта „Формула за щастие”, детски стрийт арт и изложба, дискусионен форум за родители, библиотека на открито, игри с награди за най-атрактивните домашни любимци и зумба танци, които ще разтанцуват гостите на феста и ще преобразят парка.

Изработени като плакат, историите от книгата „Формула за щастие“ ще бъдат разположени в пространството на парка, така че всеки, който желае, ще може да прочете избраната от него история и ще се наслади на илюстрацията към нея.

За първи път на фестивалната сцена ще видим представителни състави от СУ „Д. Чинтулов”, ОУ „Св. Климент Охридски”, ОУ „Г. Бенковски”, които ще представят интересно съдържание с много изненади.

В изложба на открито ще се включат ДГ „Веселушко”, ДГ „Звездица–Зорница”, ДГ „Здравец”, ДГ „Изгрев”, ДГ „Ран Босилек” и ЧОУ „Д-р М. Монтесори”.

 


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Петър Кънев, водач на групата на „БСП за България“: 45-ото Народно събрание бе луда фиеста
  30.05.2021 11:42      

- Господин Кънев, какво успя да свърши 45-ото НС? - Четиридесет и петото