Петък, 31 Дек 2021
    
Бизнес

Туристи от Румъния пълнят Слънчев бряг

  30.05.2021 12:10  
Туристи от Румъния пълнят Слънчев бряг

Hаплив от румънски туристи след отпадането на ограниченията за влизане в България за тях. Раздвижване се наблюдава предимно по Черноморието.

Само за часове стотици автомобили от северната ни съседка буквално напълниха алеите на Слънчев бряг. А в няколко от хотелите, румънските гости създадоха в откритите паркове празнична атмосфера, съобщи Нова ТВ.

Според хотелиер, в рамките на четири часа от 300 резервациите са станали над 500.

Някои от тях преминали границата подготвени с бърз антигенен тест, а други само с лични документи. Трети споделиха, че платили излишно PCR тестове още с резервацията на ваканция в България.

Преди няколко дни хотелиерите призоваха правителството за облекчаване на мерките. След като това се случи те благодариха на Министерството на туризма.

Според местни румънците са дошли преди българите. А за да дойдат и останалите чужденци от бизнеса Веселин Налбантов - хотелиер - БХРБ призова в  национален ефир да се освободят всички дестинации Молдова, Украйна, Беларус.

Към момента остават строгите мерки за безопасност в затворените пространства в хотелите, а сосбтвениците им ще настояват да се организират мобилни станции за PCR-тестове.

По този начин ще улеснят чуждите туристи по пътя им към дома.

 


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Кметът Димитър Николов честити на бургаските пенсионери
  01.10.2021 11:12      

Кметът на Община Бургас Димитър Николов отправя най-сърдечен поздрав към всички бургаски пенсионе