Вторник, 17 Авг 2021
    
Бизнес

Павлина Русева, член на УС на „ОБТ“: Важно е да върнем доверието на българския турист

  18.05.2021 16:23  
Павлина Русева, член на УС на „ОБТ“: Важно е да върнем доверието на българския турист

Сезонът започва с доста въпросителни, както бе и миналата година. Разликата е, че сега браншът го посреща с лек оптимизъм. Въпреки трудното тръгване на сезона, очакванията са, ако времето позволи, да се изтегли активността на сезона към есента. Основно от бранша обаче са наясно, че силните месеци ще са юли и август.

„Надяваме се колегите – наши партньори и всички заети в туризма да са си дали ясна сметка, че трябва да бъдат обективни. И в привличането на нови пазари трябва да се включим всички, защото иначе отново ще загубим сезона. Подхождаме с надежда към балканските страни – час от тях вече се отвориха, свалиха своите рестрикции. Очакваме в момента румънският пазар. Гърция отвори. Турция, въпреки локдауна до края на месеца, пазарите им за следващия вече са отворени. Същевременно Полша, на която много залагахме тази година като основен пазар успя да постигне споразумение с Хърватска – въпреки това резервации от Полша има, които са за втората половина на юли август“, коментира Павлина Русева.

Тя подчерта и това, че колегите й от сектора, които работят изходящ туризъм, все още нямат възможност да развиват дейност. Затова се надяват на това поне входящият туризъм да успее да регистрира положителни резултати.

Що се отнася до българския туризъм, надеждите са големи. „Много е важно да бъде върнато доверието на българския турист. Практиката доказа, че пазари има за всеки един сегмент. Българинът е зажаднял за пътувания като цяло. Той умее да планува почивката си. Ако успеем да доразвием допълнителните услуги, да развием и културния туризъм, ще успеем да привлечем повече нашенци. Тогава и цената няма да е толкова  висока“, изрази надежда туроператорката.


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Проф. Братой Копринаров, Колеж по туризъм: Последните десетилетия преобразиха туристическата дейност
  17.05.2021 14:42      

Интервю на Дона МИТЕВА – Управленският екип в Професионално направление &bd