Понеделник, 16 Авг 2021
    
Спорт

Изключително важни победи за бургаския футбол, остават решаващи мачове

  18.05.2021 10:28  
Изключително важни победи за бургаския футбол, остават решаващи мачове

Георги РУСИНОВ

 

„Нефтохимик“ постигна изключително важна победа в решаващ мач, и то срещу силния отбор на „Лудогорец 2“. По този начин „шейховете“ изместиха от 14-то място „Локомотив“ (Горна Оряховица), който също се бори за оцеляване в професионалния футбол. Това се случва само един кръг преди края на първенството.

Бранимир Костадинов вкара гол за дублиращия тим на „Лудогорец“ още в 5-ата минута. Първото полувреме завърши при такъв резултат. Чак в 71-вата минута бургазлии успяха да изравнят резултата с гол на Мохамед Брахими.

Успехът на „Нефтохимик“ дойде след драматичен обрат в последните минути на мача. За 2:1 отбеляза Теодор Костов в 88-ата минута, а Момчил Кузманов затвърди победата на „шейховете“ с гол в 93-тата минута, оформяйки крайното 3:1.

В последния, решаващ съдбата на „Нефтохимик” във Втора лига кръг, бургазлии излизат като гости на „Спортист“ в Своге. Прекият конкурент за оцеляване – „Локомотив“ (Горна Оряховица), също гостува. Бургазлии ще стискат палци „локомотивци“ да се препънат срещу „Септември“ в столицата.

 

Интригата за лидерското място в Югоизточна Трета лига остава

 

„Черноморец“ разгроми отбора на „Сокол“ (Марково) с 5:1 като домакин в Бургас. В предния кръг „акулите“ се препънаха и загубиха лидерската позиция след загуба от „Горски извор“ с 2:1. С такъв резултат тимът на „Загорец“ (Нова Загора) излезе начело, надвивайки „Ямбол 1915“. Другият тим, който се бори за класиране във Втора лига – „Марица“ (Пловдив), победи с минималното 1:0 тима на „Левски“ (Карлово).

В този кръг обаче „Черноморец“ бързо се завърна към пътя на победата. Мачът срещу „Сокол“ беше решен още преди почивката, когато домакините вкараха три гола. Първия гол отбеляза Антон Узунов, който реализира на празна врата. Второто попадение дойде в 28-ата минута, когато щатният голмайстор Мариян Тонев се разписа за пореден път. Голът дойде след центриране от корнер и удар по диагонала. Отново Тонев направи резултата класически 8 минути по-късно след хубав пас на Слави Шопов от дясната страна.

Четвъртото попадение дойде през второто полувреме. Още в 47-мата минута Стоян Мантаров отбеляза с глава след центриране от корнер. Втори гол отбеляза Антон Узунов за 5:0 след 69 минути игра. След като се озова сам срещу вратаря, той не сбърка и прати топката зад голлинията.

Почетният гол за гостите дойде три минути преди края. Реализиран бе от Димо Стайковски с диагонален удар малко извън наказателното поле.

В последните два кръга от сезона „Черноморец“ домакинства на „Левски“ (Карлово) и гостува в Карнобат. „Загорец“ излиза срещу „Атлетик“ в Куклен и приема у дома „Гигант“ (Съединение). Тимът на „Марица“ (Пловдив), изглежда, има най-лесна програма. Пловдивчани гостуват в Стара Загора на „Верея“, който е едва с една победа цял сезон, и посрещат у дома „Борислав“ (Първомай). По всичко изглежда, че отборът, който ще се класира за Втора лига, ще стане ясен в последния кръг. „Загорец“ и „Марица“ са с по 77 точки, „Черноморец“ е трети със 75.

 

Другите два отбора от Бургаска област

 

в Югоизточна Трета лига също се представиха отлично в изминалия кръг. Позатъналият в последно време на дъното отбор на „Несебър“ най-накрая изплува от там. Несебърлии разгромиха отбора на „Верея“ (Стара Загора) с 6:0. Така „Несебър“ излиза на 16-ата позиция с три точки повече от „Спартак“ (Пловдив). Отборът на „Карнобат“ е по-спокоен след победата си с 2:0 над „Горски извор“. В последните си два мача „Несебър“ задължително ще търси победите, за да остане в Югоизточна Трета лига. Те играят с „Борислав“ и „Ямбол 1915“.


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Проф. Братой Копринаров, Колеж по туризъм: Последните десетилетия преобразиха туристическата дейност
  17.05.2021 14:42      

Интервю на Дона МИТЕВА – Управленският екип в Професионално направление &bd