Понеделник, 16 Авг 2021
    
Несебър

Гимназията по туризъм в Слънчев бряг се похвали със своите абитуриенти

  18.05.2021 16:25  
Гимназията по туризъм в Слънчев бряг се похвали със своите абитуриенти

С тържествена церемония  ПГТ “Иван Вазов“ – Слънчев бряг изпрати своите абитуриенти. Днес завършват два класа със специалност „Организация на хотелиерството“, професия хотелиер, и  специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“, професия готвач. 

Приветствено слово към зрелостниците отправи инж. Славчо Станелов, директор на гимназията. „Бъдете честни и отговорни в решенията си, не забравяйте своите учители. Благодарение на тяхната добронамереност и всеотдайност Вие днес сте техни  достойни възпитаници. Пожелавам Ви да намерите най-добрия начин за реализация и, когато след години се обърнете назад, надявам се, мнозина от Вас да си спомнят за училището и даже с гордост да заявят: „Аз съм учил тук“. Във всичко добро, с което се захванете, може да разчитате на нашата подкрепа.“, подчерта в обръщението си директорът на ПГТ “Иван Вазов“ – Слънчев бряг.

Думи на раздяла към учителите и зрелостниците сподели и Владислав Михайлов, ученик от 12 „а“ клас. „Имаше моменти на трудност, имаше и такива на радост, но благодарение на нашите търпеливи и разбрани учители ние стигнахме толкова далеч…Благодаря Ви, че се грижихте за нас, че ни карахте да надграждахте нашите знания…Благодаря Ви, че през всичките тези години направихте училището наш втори дом.“

В празничната програма последва награждаване на заслужили учители и  ученици, изявили се в различни области на училищния и извънучилищен живот или взели участие в различни състезания и конкурси.

 За цялостен принос в развитието на науката и утвърждаването престижа на институцията, за отдадеността си на професията, за дългогодишния труд и всеотдайност в работата, колегията към ПГ по туризъм награди: инж. Ваня Андреева – ЗДУПД;  Жана Белчева – старши учител; Димитър Димитров – учител; Христина Панчукова – старши учител; Владимир Милков – учител.

 Грамота и награда за отличен успех през целия период на обучение и активно участие в училищния живот получи Карина Веселинова Кадиева, ученичка от 12 „а“ клас.    Грамоти и награди получиха и участниците в регионалното състезание за най –добър млад готвач, сервитьор и барман в гр. Кърджали и националните състезания, проведени в гр. София за най – добър млад готвач, най – добър млад сервитьор и за най – добър млад барман; показали умения и постигнали високи резултати от Националната панорама на професионалното образование в посочените категории:  Патрисия Цветанова Цветанова, ученичка от 12 „а“ клас;   Михаил Христов Илиев, ученик от 12 „б“ клас; Виктория Александровна Михайлова, ученичка от 11 „в“ клас.

За упоритостта и постоянството в тренировките, довели до отлични резултати в областта на спорта – секция Футбол и Тенис на маса, директорът на гимназията връчи медали на изявени ученици.

Последваха музикални поздрави към абитуриентите, а финал на тържеството постави българско хоро.

 

 

 

 

 

 

 


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Проф. Братой Копринаров, Колеж по туризъм: Последните десетилетия преобразиха туристическата дейност
  17.05.2021 14:42      

Интервю на Дона МИТЕВА – Управленският екип в Професионално направление &bd