Четвъртък, 30 Дек 2021
    
Бургас

Бургазлии скочиха срещу култова чалготека – искат закриването й

  12.05.2021 11:55  
Бургазлии скочиха срещу култова чалготека – искат закриването й

Мястото й е на плажа, смятат живеещите на „Шейново“

 

Георги РУСИНОВ

 

Бургазлии скочиха срещу култова чалготека. Става въпрос за „Планета Пайнер“, намираща се на улица „Шейново“ 3. Подписка са организирали живеещи в близост, които твърдят, че системно са подлагани на шумов терор и други неприятности от посетителите на чалготеката. За целта са написали писмо, в което са приложили подписката и изразяват желанието си да се отнеме разрешителното на „Планета Пайнер“ и да не се позволява повече, на което и да е физическо или юридическо лице там да стопанисва чалготека. Писмото е адресирано до кмета на община Бургас, областният управител, Прокуратурата, председателя на Общински съвет – Бургас, директора на Първо районно управление, РЗИ-Бургас, обществения посредник на Бургас и журналисти.

„12 години ние, гражданите, намиращи се в близост до това заведение, живеем под постоянен тормоз и напрежение. Системно звъним на 112 и полицията, нееднократно са сезирани и РЗИ-Бургас и Община Бургас. Правени са опити за разговор с управителя. Всичко това не е дало абсолютно никакъв резултат. В работното време на дискотеката – всеки четвъртък, петък и събота в месеците от октомври до май, от 22:00 до 6:00 часа, е невъзможно по никакъв начин да се спи или почива“, пишат бургазлии.

В следващите редове накратко описват какво се случва в жилищния им район, докато дискотеката работи.

„Посетителите й отиват или излизат в явно неадекватно състояние. Пият и трошат шишета по стените на сградите, рушат водосточните тръби, огледалата на автомобилите ни, викат и крещят с все сила, започват побоища и всички произтичащи от това нецензурни, неморални и незаконни действия. Най-тежко става, когато някоя наша родна попфолк звезда гостува, за да изнесе поредния си „бляскав“ концерт. За всичко описано има и снимков материал и свидетели“, обясняват живеещите в близост.

„Това води до системна умора у хората в района, тъй като не могат да се възстановят от и за работната седмица ползотворно“, се посочва още в писмото.

„Освен че плащаме съвестно нашите данъци, ние трябва да заплащаме с лични средства за всички наши разбити огледа, водостоци, врати и мазилки по сгради. Дворовете и входовете на сградите се превръщат в контейнери за неразделно събиране на стъклени и пластмасови шишета за алкохол. Ние не искаме да правим ремонти на сградите и автомобилите си всяка седмица. Ние искаме и имаме право това място да бъде тихо, безопасно и нормално за живот, както подобава на един истински европейски град“, жалват се още бургазлии.

Те смятат, че чалготеката спокойно може да се намира на плажа, както подобава на морски град, където посетителите й ще могат да се забавляват.

„Ние не сме против забавлението, а сме против това да се случва в жилищни райони, където трябва да се почива, за да се работи ползотворно. Разтревожени сме за младото поколение, което вместо да съзидава, руши“, завършват подписалите се в подписката.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
 България на първо място по смъртност от сърдечни заболявания
  30.09.2021 16:33      

Ковид пандемията „наляла масло“ в огъня Янчо НИКОЛОВ