Вторник, 17 Авг 2021
    
Бургас

Бургас се подготвя за лятото-работят фонтани и чешми, поставиха нови пейки

  11.05.2021 17:09  
Бургас се подготвя за лятото-работят фонтани и чешми, поставиха нови пейки

Напредва ремонтът и освежаването на парковата мебел в Бургас. Градът очаква туристически сезон с много гости и иска да продължи да прави все по-добро впечатление. От началото на месеца служители на ОП „Общински имоти“ потегнаха и пребоядисаха над 300 пейки в Морската градина и други паркове. Отново са пуснати в експлоатация повечето фонтани и чешми.

Отделно се поставят нови пейки. Например, на площадчето по маршрута на велоалеята за „Сарафово“, където колоездачите спират за почивка, да пият вода и да напомпят гумите.

На главната улица, близо до Общината, има още две чисто нови тематични пейки. Върху тях можете да прочетете информация за двама чужденци, избрали космополитния Бургас за свой дом. Единият е легендарният италиански архитект Рикардо Тоскани, който присъства с поне 10 свои произведения в Топ 100 на най-красивите сгради в града. Вторият е французинът Жозеф Бонал – едър търговец, помогнал за икономическия просперитет на Бургас, дипломат и дарител, оставил свои ценни имоти за обществено ползване.


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Проф. Братой Копринаров, Колеж по туризъм: Последните десетилетия преобразиха туристическата дейност
  17.05.2021 14:42      

Интервю на Дона МИТЕВА – Управленският екип в Професионално направление &bd