Събота, 24 Юли 2021
    
Бизнес Бургас Малко Търново

Бургазлии обикнаха Странджа покрай пандемията

  24.04.2021 17:09  
Бургазлии обикнаха Странджа покрай пандемията

Дона МИТЕВА

От Туристическият информационен център Малко Търново се надяват на интензивен и добър туристически сезон. Основание за това дава нескрития интерес към маршрути в Странджа и желания за нощувки на български граждани.

„Като цяло за предстоящите почивни дни около Великденските празници при нас има много резервации. В смисъл, че се обаждат много хора в Туристическия център, търсят водачи, питат за маршрути. Като цяло очакваме, че сезонът ще бъде тази година добър, защото малките къщи за гости се очертава да имат повече работа от големите хотели. Знам, че къщите за гости имат доста заявки за Великден и за почивните дни изобщо“, коментира Веска Тодорова, от Туристическия информационен център.

Интересът към Странджа винаги е съществувал, но сега в по-особената ситуация хората осъзнаха, че сред природата е много по-добре отколкото да се затварят удома.

Бъдещите гости на Странджа основно се интересуват от това какви по обем групи се водят, спазват ли се противоепидемичните мерки.

„Има хора, които осезаемо избягват групирането. Те дори и водач не искат. Настояват само подробно да им бъде обяснено и сами да отидат до мястото, където са си набелязали. Страхът наистина го има. Има я и отговорността“, допълва Тодорова.  И дава пример, че по-големите групи  от по 2-3 семейства ги приемат на открито вместо вътре в Центъра.

„Бургазлии определено откриха Странджа, от както започна пандемията, защото преди това предпочитаха в почивните дни да пътуват по-далече. Сега сме близо и сме много добър вариант за почивка извън апартаментите“, споделя наблюденията си Тодорова.

В Малко Търново се готвят да посрещат туристи не само по празниците

Традиционни почитатели на мистичната планина си остават туристите от Варна и София. От другия голям град на Черно море традиционно от много години освен неорганизирани, дори хора от туристически дружества посещават Странджа. Има много голям интерес.

Като цяло очакването е да са повече посещенията на неорганизирани туристи. Просто семейство, две за почивните дни пътуват по избран с помощта на Информационния център маршрут.

„Обикновено ни се обаждат хора, които казват че не са били в Странджа и искат да почиват определено количество дни. Ние предлагаме варианти на нощувка и в зависимост от това кой вариант изберат, предлагаме и програма за еко пътеки, посещения на местности и др. Не е задължително да се ползва водач“, обяснява Тодорова.


Анкета

Кой текст на песен от "Бургас и морето" подкрепяте?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Невена Басарова-Дичева, Първа Детска академия за добри обноски: Не бива да забравяме, че животът не е само виртуален, но реален
  24.04.2021 15:18      

Дона МИТЕВА Невена Басарова-Дичева е основател и управител на Първа Детска ак