Сряда, 21 Юли 2021
    
Бургас

БЧК подготвя Великденски пакети за хора в нужда

  20.04.2021 13:17  
БЧК подготвя Великденски пакети за хора в нужда

Дона МИТЕВА

Основната таргет група, която получава еднократни помощи от Българския червен кръст, търпи промяна, която е пряко свързана с пандемията.

Млади семейства, останали без работа, които са се регистрирали в бюрата по труда, но още не са получили изплащане от там, са били сред най-подпомаганите в първия локдаун миналата година. При пълното затваряте миналия Великден, бургаската организация е подпомагала повече млади семейства, отколкото възрастни и самотни хора.

900 семейства в областта, 360 от които в Бургас, са получили еднократни пакети, съдържащи най-необходимите хранителни продукти.

Очакванията в тази празнична кампания, която в момента се реализира, са техният брой да е спаднал, предвид разхлабените мерки и урегулирането на подпомагането в най-засегнатия бранш – туристическия.

Като се има предвид и фактът, че младите хора по-трудно се обръщат към БЧК за подпомагане, в навечерието на Великденските празници се очаква основно кампанията отново да е насочена към възрастни самотни хора и такива с хронични заболявания – нарушен здравен статус, които не могат да реализират успешно трудовата си дейност.

При втория локдаун - тази година също има осигурени около 40 хранителни пакета.

Традиционно БЧК организира дарителска кампания, в която може да се включи всеки гражданин, като закупи и постави в определените кошници пакетирани продукти. На 28 и 29 април  те  ще бъдат раздадени на нуждаещи се.

„Разбира се, ще търсим и спонсори от региона, които да осигурят козунаци и други характерни за празника продукти. Подготвените пакети ще бъдат предоставени на хората, които отговарят на изискванията. А те са да имат доходи до 80% от минималната работна заплата на член от семейството. Също така трябва да докажат произхода на доходите си“, коментира Виолета Радева, директор на БЧК - Бургас. Документите трябва да бъдат предварително попълнени. Тя подчерта, че идеята е да се помогне еднократно в точния момент на нуждаещите се.

 


Анкета

Кой текст на песен от "Бургас и морето" подкрепяте?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Любен Дилов-син към туристическия бранш: Спокойно, вероятността да бъда министър клони към нула
  22.04.2021 11:20      

Към туристическия бранш...   Скъпи на сърцете ми! Понеже срещнах няколко ужа