Сряда, 12 Май 2021
    
Бизнес Мнения

Любен Дилов-син към туристическия бранш: Спокойно, вероятността да бъда министър клони към нула

  22.04.2021 11:20  
Любен Дилов-син към туристическия бранш: Спокойно, вероятността да бъда министър клони към нула

Към туристическия бранш...

 

Скъпи на сърцете ми! Понеже срещнах няколко ужасени, а и други - направо комични - реакции на възможността да стана министър на туризма, бързам да ви кажа няколко думи. Вероятността за това клони към нула, както вече сте разбрали. Но за кратките ни предизборни срещи, ограничени допълнително от анти-Covid мерките, може би не стана ясно най-главното: моята идея за това с какво трябва се занимава един министър на туризма. Ако търсите министър, който да ви управлява, то определено аз не съм вашия човек!

Секторът и гилдиите трябва максимално да се самоуправляват, а министърът да се занимава единствено с координация на рекламата в страната и на външните пазари. И най-главното - да бъде посредник между гилдиите в сектора, парламента и останалите, важни за туризма министерства. МРРБ, Културното, Транспортното, Външното и - най-вече - Финансовото министерства.

Министърът не трябва да "управлява" сектора, а да се "бие" всеки ден за пари с правителството, за законови промени с депутатите и за нови пазари с рекламата. Да насърчава и търси възможности за секторна реклама най-вече в чужбина. Да се опитва да разширява пазари. Нищо друго, пише на стената си  във фейсбук номинирания за министър в проектокабинета на ГЕРБ Любенн Дилов-син и продължава, че министърът дори и плочки на корема на трябва да има.

"Бъдете здрави и внимавайте кой какво ви обещава!", призовава ги още Любен Дилов-син.

Днес е последният ден в който ГЕРБ има възможност да води преговори за подкрепа на кабинета, такава отказаха Демократична България, а преди минути стана ясно, че  и ИТН също отказват преговори.
Най-вероятно днес по-късно или утре мандатът ще бъде върнат на президента.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Любен Дилов за 45-тото НС: Не мислех, че е възможно да има по-голям резил от националния по футбол
  09.05.2021 16:22      

“Всяко едно изказване от политическите противници налива сила на ГЕРБ, това сме го виждали