Петък, 09 Юли 2021
    
Бизнес Бургас

От летище Бургас са оптимисти за летния сезон

  09.04.2021 14:08  
От летище Бургас са оптимисти за летния сезон

Въпреки отменените полети за май, концесионерът на двете морски летища Бургас и Варна остава оптимистичен за направените резервации през критично важните летни месеци юни, юли и август.

Независимо от това, туристическия сезон ще зависи изцяло от политиките, правилата и разпоредбите, които отговорните министерства ще внедрят, за да осигурят безпроблемно влизане на туристи в България, считано от 1 май - официалната дата за старт на летния туристически сезон у нас.

 „Започнахме да работим в тясно сътрудничество с всички заинтересовани страни в туризма по българското Черноморие, за да се координираме и да имаме лято с положителни резултати, вместо да оставим туристическия сезон да се провали. Спешно търсим съдействието на съответните министерства, с цел да се предприемат конкретни действия по отношение на мерките за пътуване, туризъм и здравеопазване с цел да привличат туристи към нашето красиво Черноморие“, споделя д-р Франк Кванте, главен изпълнителен директор  на „Фрапорт фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт“ пред БНТ.

Тази година летищата във Варна и Бургас виждат реална възможност да привлекат над 2 милиона пътници, но само ако страната е подготвена в условията на COVID19.

Въвеждането на различни мерки за улесняване влизането на туристите в страната, включително, но не само двустранни споразумения, зелени коридори, имунизационни паспорти с дестинации от ЕС и извън ЕС ще осигурят успешен туристически сезон. Националния план за ваксинация и степента на заразяване са също много определящи.


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Инж. Петър Кънев: Ситуацията е „орел, рак и щука“
  09.04.2021 10:54      

Дона МИТЕВА По-скоро скептичен, отколкото оптимист на този етап е водачът на листата на &