Понеделник, 21 Юни 2021
    
Бургас

В локдауна!Три забавачки отново приемат деца на медици

  23.03.2021 15:01  
В локдауна!Три забавачки отново приемат деца на медици

Дона МИТЕВА

Трите детски градини, които приютяваха децата на здравните работници от първа линия са отворени и при сегашното затваряне на училищата. Това потвърди Веселина Таралова, директор директор на Дирекция „Образование и демографски въпроси” в Община Бургас.

Още в понеделник най-пълни са били групите в ДГ „Звездица Зорница“. Там екипът е работил с 21 деца в четири групи, които са били разпределени от яслена група, до такива, които са ученици от 1 до 4 клас.

Другите две градини са променени, заради карантини. Сега лекари и сестри водят децата си в ДГ „Славейче“ в „Меден рудник“, която се намира в зона А. Там от началото на седмицата има около 8 деца.

Третото детско заведение, което поема грижата за децата на медиците е в Банево – ДГ „Синчец“. Там като начало полагат грижа за 4-5 деца.

„Дори и да няма подадени предварителни заявления, родителите, които работят в здравните заведения на Бургас, могат да обявят всеки момент желание грижата за децата им да се поеме от педагозите на една от трите детски градини и в рамките на дни това може да се случи“, коментира Таралова.


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Жечо Станков за каузите в Бургаска област: Разширяваме санирането, правим улиците по-светли
  23.03.2021 15:34      

„Много е важно да чуваме от какво имат нужда хората“, заяви кандидат-депутатът от ГЕРБ