Сряда, 23 Юни 2021
    
Бизнес Бургас

Търсят се 30 самотни майки без работа, за да бъдат обучени

  22.03.2021 17:22  
Търсят се 30 самотни майки без работа, за да бъдат обучени

Във връзка с реализирането на Проект „Банка на доброто“ от Сдружение „УСМИВКА“  Бургас финансиран от Национална Мрежа за Децата и Фондация „Кахане“ Швейцария, Сдружението  стартира набирането на 30 жени    самотни  майки  до 50 години, останали без работа в резултат от пандемията от КОВИД 19,  за провеждането на обучение за социален, личен асистент и домашен помощник.

Записването за курса стартира ще продължи  до 28.03.21г.

 Сдружение „Усмивка“  отправя покана и към  жени - самотни майки останали без работа в резултат от пандемията от Ковид 19, които  да преминат безплатно  обучение   за  придобиване на умения в  работа като социални  и лични асистенти и домашни помощници. 

Поради новите условия, настъпили от усложнената обстановка в страната обучението ще се проведе онлайн или чрез предоставяне на печатни материали на желаещите да се обучават.

След приключване на курса и успешно полагане на изпит ще бъде предоставен Сертификат за овладяване на умения за работа с посочените професии. Част от жените ще получат възможност да започнат работа в Социално Информационен Център „УСМИВКА“ на същите длъжности. СИЦ „УСМИВКА“ притежава Лицензи към АСП  за упражняване на посочените професии  и в работата си по обгрижване на възрастни хора в дома им на територията на Бургас. 

 


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Жечо Станков за каузите в Бургаска област: Разширяваме санирането, правим улиците по-светли
  23.03.2021 15:34      

„Много е важно да чуваме от какво имат нужда хората“, заяви кандидат-депутатът от ГЕРБ