Понеделник, 21 Юни 2021
    
Бургас Култура

Follow me… – живот отдаден изцяло на авиацията

  23.03.2021 13:53  
 Follow me… – живот отдаден изцяло на авиацията

Дона МИТЕВА

Книга, която трябва да се чете с атлас под ръка. Такава е излязлата наскоро от печат автобиографична книга, написана от Калин Барзов, име познато не само у нас, но и в чужбина. Follow me… е  събрала между кориците си факти, случки, емоция на един  невероятен живот и професионална кариера свързана с авиацията и с летище Бургас. Със сигурност извън страниците остават поне още толкова ненаписани събития, които авторът Калин Барзов с увлечение разказва в частни разговори.

Прекрасен като събеседник, с елегантен изказ и  поведение, с деликатно чувство за хумор и такт, той запазва тези си качества и при описване на отделните случки от живота му, свързани с различните позиции, които е заемал.

За него Светослав  Станулов, управител на Институт по въздушен транспорт и председател на Асоциацията на българските авиокомпании  казва: „Калин Барзов е известен в гражданската авиация като опитен  ръководител и международно признат професионалист. Дългогодишна и успешна е работата му като търговски представител на БГА „Балкан“ в Дамаск, Луанда, Лисабон и Западна Африка, както и като ръководител на Гражданска въздухоплавателна администрация и летище София. Признат е личният му принос  като изпълнителен директор за развитието и модернизирането на летище Бургас. Приет е за член на борда на директорите на Световната организация на летищата, с което издига авторитета на България в тази престижна организация. Решителен е приносът му за изграждане на музея на авиацията в Бургас, за което получава признание за опазване на авиационната история и високи авиационни отличия“.

Историите от един невероятен живот, отдаден на авиацията се четат на един дъх. Темпът, с който ги описва Барзов заразява и читателя. Динамичният му живот излиза извън страниците и действа като допинг на четящия.

„Г-н Барзов показа качества като лоялност и безспорен стремеж да води Летище Бургас напред.

С неговия огромен и дълъг опит, покривайки всички аспекти на авиационната администрация, авиокомпании и летищно управление, както и международен опит, г-н Барзов допринесе по един изключителен начин за развитието на нашия екип в България и на „Франкфурт груп“.

Бих бил радостен да разчитам на неговите съвети и приятелство  в бъдеще“, написа Андреас Хелфер, главен изпълнителен директор на „Фрапорт ТСАМ“ АД.

До ден днешен никой не се изненадва, че на събития на бургаското летище присъства достолепно Калин Барзов. Нито това, че той живее в Сарафово – там, където самолетните двигатели се чуват. Нито това, че с любовта си към летището е заразил и двамата си синове – Иво /Иван/ и Оги /Огнян/.

Follow me… /следвай ме/ е не само заглавие на книга. То е и пример за живот отдаден изцяло на авиацията.

Автор Калин  Барзов

Follow me…, издателство на БАН Проф. Марин Дринов; София 2021 година


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Жечо Станков за каузите в Бургаска област: Разширяваме санирането, правим улиците по-светли
  23.03.2021 15:34      

„Много е важно да чуваме от какво имат нужда хората“, заяви кандидат-депутатът от ГЕРБ