Сряда, 09 Юни 2021
    
Общество

Окончателно: Фитнеси и молове остават отворени, заведенията с масови проверки, учениците онлайн

  10.03.2021 16:55  
Окончателно: Фитнеси и молове остават отворени, заведенията с масови проверки, учениците онлайн

Георги РУСИНОВ

 

Окончателните мерки, които ще влязат в сила от петък за областта вече са ясни. Д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас заяви, че от 12 до 26 март учениците от 5-и до 12-и клас преминават на онлайн обучение. В предучилищните и детските градини децата ще могат да отсъстват по решение на родителите. Груповите занятия, екскурзиите и извънкласните дейности също се забравняват.

Маските остават задължителни за носене на открити и закрити обществена места. Паздеров конкретизира, че ще се отнася за места с повече струпвания на хора – например „Краснодар“.

„Ресторантите ще работят до 22:00 часа, без жива музика и с изключително засилен контрол и проверки, които ще започнат още от тази вечер. Ще бъдат налагани санкции. Дори при неспазване на мерки ще има и затваряне на заведения“, обясни директорът на РЗИ-Бургас.

Моловете и фитнесите засега продължават да работят. По-рано днес се коментираше тяхното евентуално затваряне. Паздеров поясни, че това все пак ще стане в момента, в който заболеваемостта в областта премине 600 на 100 000 души. Това важи и за театрите и сценичните прояви.

Община Царево е с най-голяма заболеваемост – 1500 на 100 000 души. Поморие е около 600 на 100 000 души. Мерките ще важат за цялата област.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
 Ламбро Попов: Завеждането на дела за липса на технически паспорт ще създаде опасен прецедент
  09.03.2021 10:38      

  Ламбро Попов е секретар на Асоциацията на дружествата, управляващи етажна