Петък, 11 Юни 2021
    
Избори 2021

Ивелина Василева: България вече има 57 модерни пречиствателни станции, нови 24 се изграждат

  09.03.2021 16:39  
 Ивелина Василева:  България  вече има 57 модерни пречиствателни станции, нови 24 се изграждат

 

През последните шест години свършихме много работа в осигуряването на чисти питейни и пречистване на отпадъчните води. Това е трудна задача, която изисква сериозна техническа подготовка на проектите и огромен финансов ресурс, заяви кандидатът за депутат Ивелина Василева-втора в листата на ГЕРБ и СДС за Бургаски регион.

Благодарение на последователните мерки, които ГЕРБ взима, вече са налице и добрите резултати. Чрез проекти по Оперативна програма „Околна среда“ България вече има 57 модерни пречиствателни станции, нови 24 се изграждат или проектират, обновени са хиляди километри амортизирани водопроводи и канализация. Десетки общини разчитат и на Програмата за развитие на селските райони – по нея се обновяват 1 208 км от ВиК инфраструктура в по-малки населени места. Грижа за Вик услугите полага и регионалното министерство с инвестиции във ВиК инфраструктура.

Всички тези усилия са в полза на хората. Те означават не само по-качествена успуга за жителите на градовете с подобрени съоръжения. Но и намаляване на загубите на безценния ресурс - водата. Както и по-чисти води, реки, море. А това е инвестиция в здравето на всички нас!

Знаем как да продължим напред!


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
 Ламбро Попов: Завеждането на дела за липса на технически паспорт ще създаде опасен прецедент
  09.03.2021 10:38      

  Ламбро Попов е секретар на Асоциацията на дружествата, управляващи етажна