Сряда, 09 Юни 2021
    
Бургас

След падането на мерки и задръжки по 8 март: Погват бургаските заведения с проверки

  10.03.2021 15:01  
След падането на мерки и задръжки по 8 март: Погват бургаските заведения с проверки

Георги РУСИНОВ

 

След редица  нарушения в бургаски заведения на 8 март, свързани с наложените мерки, ще последват сериозни проверки. Това заяви пред „Черноморски фар“ директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

На въпрос дали е имало проверки за нарушения и наложени глоби на заведения, Паздеров отговори, че са получили сигнали, но късно.

„От тук нататък ще има доста сериозни проверки. Излиза така, че с такива нарушения работят за собственото си затваряне като не спазват правилата“, категоричен бе той.

Не малко бяха заведенията, в които изискването за 50% заетост не се спази изобщо.  Други дори бяха претъпкани по шевовете от женски компании. Извиваха се хора и се въртяха кючеци, без никакво спазване на дистанция, докато фолк изпълнители изпълняваха шлагерите си пред нежната част от Бургас. Имаше и такива, които са предлагаха тайни купони в нощни  питейни заведения, които не би следвало да работят.

Фейсбук буквално завря от снимки, селфита и предавания на живо от различни бургаски ресторанти и механи, на които нагледно се и вижда неспазването на мерките.

Да припомним, че Бургас все пак е в червената зона по заболеваемост и надминава цифрата от 500 на 100 000 души. До дни се очаква да видим как ще подейства на картината и осмомартенския купон.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
 Ламбро Попов: Завеждането на дела за липса на технически паспорт ще създаде опасен прецедент
  09.03.2021 10:38      

  Ламбро Попов е секретар на Асоциацията на дружествата, управляващи етажна