Сряда, 09 Юни 2021
    
Избори 2021

Потомка на тракийски бежанци иска да върне в родината етнически българи от Молдова и Украйна

  10.03.2021 12:04  
Потомка на тракийски бежанци иска да върне в родината етнически българи от Молдова и Украйна

Уважаеми избиратели,

Обръщам се към Вас като кандидат за народен представител от гражданската квота в листата на коалиция „БСП за България“ от II МИР Бургас. Поех тази отговорност с ясното съзнание, че страната ни се намира в тежка криза – икономическа (над 1,5 млн. българи живеят в бедност) и демографска (до 2030 г. се очаква българите да се стопят с 1,5 млн. души спрямо 2001 г.). Всеки един от нас, който получи възможност и има образование, професионален опит, знания и ентусиазъм, трябва да се включи в битката за оцеляването ни като нация и просперитета ни като държава. Същевременно, за мен е привилегия да работя за България и да мога да защитавам интересите на обикновения човек и да участвам в борбата за по-добър живот на децата, внуците и родителите ни.

Заставам до всички, които милеят за Родината ни и очакват повече социална сигурност и шанс за достоен живот. Ще инициирам и подкрепям всички усилия, насочени към подобряване на качеството на живот, повишаване на доходите и пенсиите, защита на правата на най-уязвимите групи – децата, младите хора, хората с увреждания и пенсионерите. Смятам да работя активно за намаляване на административната тежест и бюрокрацията, особено по отношение на дейността на малките и средните предприятия, както и за преодоляването на икономическите и социалните последствия от пандемията, пише четвъртата в листата на БСП за България за депутат от Бургас Андреана Премянова-Янкова.

Заставам и до тези, които са били принудени да напуснат Родината ни в търсене на по-добър живот. Ще направя всичко възможно да ги мотивирам да се върнат и да работят в и за България, тук където са техните родители, близки, приятели от детинство и роден дом. Нека им дадем шанс да отгледат своите деца в духа на българските традиции.

Предвид демографската катастрофа, в която се намира България ще работя за създаване на условия за приобщаването и социализацията тук на етническите българи от Украйна (над 200 хиляди) и Молдова (около 100 хиляди).

Аз съм потомка на тракийски бежанци като много от семействата, живеещи в бургаска област. В тази връзка ще подкрепям всички законодателни инициативи и мерки на изпълнителната власт, насочени към защита на техните морални права и право на обезщетение.

Ангажирам се да участвам в регулярни срещи с избирателите в II МИР Бургас, защото смятам че общественият дневен ред и техните проблеми трябва да диктуват работата на народните избраници.

Вярвам, че коалиция „БСП за България“ предлага конкретни решения за справяне с катастрофалната ситуация, в която се намира страната ни. Слоганът #СгрижаКъмХората отразява целта на предизборната платформа, а именно постигането на условия за по-добър живот във всички сфери на обществения живот и икономиката.

Ако искате да подкрепите идеите, които отстоявам, гласувайте с бюлетина номер [4️⃣] , преференция, пише още  в призива си Янкова.

 

Купуването и продаването на гласове е пръстъпление

 


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
 Ламбро Попов: Завеждането на дела за липса на технически паспорт ще създаде опасен прецедент
  09.03.2021 10:38      

  Ламбро Попов е секретар на Асоциацията на дружествата, управляващи етажна